StoryEditor

Britský dizajn na Slovensku

01.04.2004, 00:00

Veľká Británia je v súčasnosti označovaná za svetového lídra vo využívaní ekonomického potenciálu kreatívnych disciplín -- počnúc architektúrou, dizajnom, módou a končiac reklamou, novými médiami, filmom a hudbou. Britské architektonické ateliéry, dizajnérske štúdiá a kreatívne agentúry sa úspešne presadzujú u významných klientov v USA, južnej Ázii i Európe.
Mimovládna organizácia DESIGN SLOVAKIA v spolupráci a z iniciatívy The British European Design Group (BEDG) pripravila k tejto téme seminár v Bratislave a v Košiciach s názvom Kreativita je... kapitál!, na ktorom sa predstavitelia kreatívnej brandže na Slovensku oboznámili s možnosťami spolupráce s britskými partnermi. Hlavným cieľom podujatia bolo spropagovať myšlienku využitia slovenského kreatívneho potenciálu na báze britských skúseností a sprostredkovať kontakty na vzájomnú spoluprácu v tejto oblasti.
Karin-Beate Philips, riaditeľka BEDG a vyslankyňa britskej vládnej organizácie The UK Trade & Investment, predniesla tematický referát s filmovou projekciou na tému Možnosti a perspektívy spolupráce s britskými kreatívnymi odvetviami. Nicholas Rhodes, významný britský dizajnér a pedagóg, prezentoval publiku svoje početné realizácie pre britských i zahraničných klientov v prezentácii s názvom Dizajn v službách priemyslu.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/moja-kariera, menuAlias = moja-kariera, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
20. apríl 2024 11:42