StoryEditor

Bratislava: Robinson v chráme konzumu

26.03.2007, 00:00

Málokto by opusteného ostrovana hľadal práve v bratislavskom modernom nákupnom centre. Napriek tomu sa v Auparku už pred piatimi rokmi usídlil a dodnes sa mu na jeho prízemí darí natoľko, že jeho priestory nemusel opustiť. Nie všetky reštaurácie v tomto shopping centre sa mohli tešiť takejto priazni návštevníkov a mnohé z nich už nahradili iné prevádzky.
Majitelia originálnej reštaurácie Robinson zariadenej v duchu imitácie tropickej džungle, v ktorej nechýba vodopád, akvárium s rybkami či stena Mayov, prevádzkujú aj podnik nazvaný Traja mušketieri. V prípade zariaďovania interiéru reštaurácie v Auparku boli limitovaní priestorom. Časť prúteného a ratanového vybavenia doviezli majitelia z ostrova Bali. Interiér dozdobujú prútené slnečníky i slamené klobúky, živé aj umelé kvety, fakle.
Hoci sú v jedálnom lístku aj klasické jedlá, napríklad sviečková na smotane, názvy sa snažia nevzdialiť od sveta Robinsona či od prostredia, v ktorom ho návštevníci konzumujú. Sviečkovej tak našli priliehavý názov Túžba domova, s ktorým by sa iste stotožnila aj postava, ktorá dala reštaurácii meno.
Podľa manažérky reštaurácie Boženy Némethovej sa dá až 70 percent úspechu podniku pripísať tomu, že sa v nej podarilo navodiť atmosféru oddychovej zóny. Za Robinsonom prichádzajú pravidelne nielen návštevníci obchodov, ale aj klientela z Rakúska. Stálymi zákazníkmi sú podnikatelia i rodiny s deťmi. Priestor reštaurácie je atraktívny aj pre firmy -- pravidelne sa v nej schádzajú účastníci premiér filmov, začiatkom apríla Robinson privíta na party účastníkov reality šou Celebrity Camp.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/podnikanie, menuAlias = podnikanie, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
19. apríl 2024 06:20