StoryEditor

Podporia podnikateľov

09.10.2006, 00:00
Autor:
TASRTASR

Do 20. októbra prijíma Národná agentúra pre rozvoj malého a stredného podnikania projekty v rámci výzvy ministerstva hospodárstva -- schéma podpory de minimis.
Schéma ráta s tým, že dá podnet na podnikanie v priemysle a službách a umožní zvýšiť zamestnanosť a kvalitu života v regiónoch prostredníctvom súkromného sektora. Objem financií na tento účel je viac než 215 miliónov korún.
Do úvahy pripadajú projekty zamerané na výstavbu a rekonštrukciu prevádzkových priestorov v priemyselnej a remeselníckej výrobe -- maximálne do výšky 30 percent požadovaného nenávratného finančného príspevku -- a na nákup technológií a zariadení určených na priemyselnú výrobu.
Cieľom schémy je zvýšiť konkurencieschopnosť podnikateľov. Minimálna výška pomoci je päťtisíc eur, v prepočte viac než 186 925 korún, a maximálna výška pomoci nesmie súhrnne presiahnuť stotisíc eur.
Agentúra podporí aj malých podnikateľov v podobe takzvaného mikropôžičkového programu. Má za cieľ rozvíjať, zvýšiť mieru prežitia, udržať zamestnanosť a vytvoriť nové pracovné miesta v regiónoch Slovenska. Čerpať mikropôžičky môžu tí, čo zamestnávajú menej než 50 zamestnancov. Ich ročný obrat nesmie presiahnuť sedem miliónov eur alebo celková suma ročnej bilancie je menšia než päť miliónov eur. Aby sa dostupnosť k pôžičkám zlepšila, agentúra znížila sadzbu mikropôžičiek na 6,5 percenta p. a.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/podnikanie, menuAlias = podnikanie, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
02. máj 2024 00:21