StoryEditor

K aquaparkom pribudne bratislavský

08.07.2005, 00:00

Doterajšie tri vodné parky vyrástli pri známych turistických centrách: liptovská Tatralandia pri Liptovskej Mare a v blízkosti Vysokých Tatier, senecký Aquathermal pri Seneckých jazerách (25 kilometrov od Bratislavy) a popradský AquaCity neďaleko Vysokých Tatier a Spiša. Čoskoro k nim pribudne aj ďalší. "Do konca júla sa otvorí aquapark v areáli bratislavského nákupného centra Aupark," potvrdzuje marketingová manažérka Aulandia Aqua & Spa Paradise Andrea Zererová.
Ponuka celý rok
Celoročná prevádzka aquaparkov -- keďže využívajú termálne vrty -- ponúka viacero atrakcií. Veľkej obľube sa tešia najmä tobogány a bazény (najviac ich má Tatralandia -- 9 bazénov a 21 tobogánov a šmýkačiek). Záujemcovia -- s výnimkou najmenších detí -- však môžu navštíviť aj takzvaný vitálny svet, teda komplexy sáun, víriviek, vodných i klasických masáží. Za vstup do vitálneho sveta si treba zvlášť priplatiť (niekoľko sto korún).
Aquaparkové vstupné
Celodenná návšteva vodného parku vyjde štvorčlennú rodinu zhruba na 1 500 korún. Cenníky vodných parkov sa však zvyčajne začínajú sadzbami na dve alebo tri hodiny. Dospelú osobu to stojí asi 250 až 300 korún. V cene vstupného však nie je zahrnuté občerstvenie. Pol litra coly stojí napríklad v seneckom aquaparku 40 korún, za párok v rožku zaplatíte 20 korún.
Náklady na návštevu niektorého z vodných parkov však nezvyšuje parkovné. Všetky aquaparky potvrdili, že parkovanie v ich areáli je bezplatné.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/poradca, menuAlias = poradca, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
29. september 2024 02:14