StoryEditor

Hoďte sa do Pohody!

15.07.2005, 00:00

Dnes štartuje na trenčianskom letisku deviaty ročník najväčšieho slovenského hudobného festivalu Bažant Pohoda. Areál poskytuje dostatok miesta pre všetkých osem scén aj viac ako sto interpretov, ktorí v programe vystúpia.
Dnešný večer to bude na Bažant stage americká skupina Garbage, po polnoci zo soboty na nedeľu tú istú scénu obsadia britskí hudobní revolucionári The Prodigy. Aj keď označenie headliners patrí v prvom rade týmto dvom formáciám, program festivalu ponúka oveľa viac zaujímavých kúskov. Za všetky aspoň rumunská kapela Taraf de Haidouks, Kubánka Omara Portuondo, americkí Green Velvet či zástupca česko-slovenskej scény Jaromír Nohavica.
Konkrétne na Bažant Stage rozprúdia krv v žilách aj Vetroplach, Kollerband, Chiki liki tu-a, Le Payaco, Meky Žbirka či Bratislava hot serenaders s Milanom Lasicom.
V Bažant stane pri Bažant Stage sa organizujú súťaže o ceny. Všetky sa točia okolo piva: pivný offroad, bungee running za pivom, roznášanie piva na čas, čarovanie s podpivníkom, stavanie veže z plechoviek, maľovanie sudov či pivný trojboj.
Kofola preváža slnkom unavených "pohoďákov" vláčikom, Bažant pripravil Pohodový Trabant Taxi. Pivo si tohto roku môžete kúpiť dokonca aj cez SMS. Po zotmení už tradične funguje Bažant Kinematograf -- putovné kino pod šírym nebom.
Organizačne je to tohto roku opäť o niečo lepšie -- splachovacie záchody, viac spŕch, viac pitnej vody, viac stánkov s občerstvením, viac nočného osvetlenia, dva stanové tábory... Stánok na nabíjanie mobilných telefónov, športové atrakcie, strážené stany na odkladanie osobných vecí a iné komfortné doplnky, ktoré príjemný pobyt na festivale umocňujú na maximum, nebudú chýbať ani tentoraz. Organizačný tím môže byť na seba právom hrdý.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/poradca, menuAlias = poradca, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
28. máj 2024 11:14