StoryEditor

Zmeniť zdravotnú poisťovňu môžete len do októbra

19.09.2007, 00:00

Ak rozmýšľate o zmene zdravotnej poisťovne, môžete tak urobiť len do 30. septembra. Do tohto termínu musíte podať prihlášku do novej poisťovne. Zdravotná poisťovňa, ktorá prihlášku potvrdila, sa stane vašou poisťovňou od 1. januára 2008. Ak podáte prihlášku po 30. septembri, zdravotnú poisťovňu zmeníte až od 1. januára 2009.
V niektorých zdravotných poisťovniach sa môžete prihlásiť aj elektronicky, prihlášku môžete vyplniť aj priamo v pobočkách. Potrebujete na to občiansky preukaz. Zdravotné poisťovne majú zriadené call centrá, kde zavoláte, ak sa chcete prepoistiť. Vašu prihlášku v poisťovni zaevidujú a po overení Úradom pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou vás zaregistruje poisťovňa ako svojho poistenca. Prihlášku môžete vyplniť v počítači, vytlačiť, podpísať a zaslať do poisťovne na ktorúkoľvek pobočku.
Po zmene zdravotnej poisťovne musíte do ôsmich dní vrátiť preukaz poistenca zdravotnej poisťovni, inak vám hrozí pokuta. Pri zmene poisťovne si však nezabudnite overiť, či vaši lekári majú s poisťovňou, do ktorej chcete prestúpiť, uzatvorenú zmluvu, teda či sú ich zmluvným partnerom.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/poradca, menuAlias = poradca, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
16. apríl 2024 10:44