StoryEditor

Viac zaplatíme za priestupky

27.12.2005, 23:00

Na budúci rok zaplatíme oveľa viac na pokutách za rôzne priestupky. Priestupkom bude aj šírenie toxikománie a navádzanie na užívanie drog. Pokutu do desaťtisíc korún bude môcť dostať ten, koho pristihnú, ako robí výtržnosti na verejných miestach, na cintorínoch, na obradoch. Za slovné útoky na verejných činiteľov nám môžu uložiť pokutu do 10-tisíc korún. Ak máte psa a neprihlásili ste ho do evidencie, môžete dostať pokutu 500 korún. Takú istú sumu budete musieť zaplatiť, ak sa pes voľne pohybuje a znečisťuje výkalmi verejné miesta. Vyššie pokuty dostanú aj vodiči. Za priestupky na cestách mohli dosiaľ vodiči dostať od policajtov pokutu 2-tisíc korún. Táto pokuta sa zvýši na 4-tisíc korún. Prísne, pokutou 7-tisíc korún, bude postihované porušenie dopravných predpisov vtedy, ak nezastavíte na križovatke na signál Stoj. Policajt vám však môže udeliť aj zákaz šoférovania na jeden rok.
Podstatnou zmenou bude, že sa zníži veková hranica zodpovednosti za priestupky z 15 na 14 rokov. Ak pokutu nechcete zaplatiť, môžete si priestupok odpracovať v rámci drobných prác v obci.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/poradensky-servis, menuAlias = poradensky-servis, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
09. máj 2024 17:44