StoryEditor

SaLon nové filmy

10.07.2007, 00:00
Autor:
kulkul

Harry Potter a Fénixov rád
Dobrodružný film
Harry sa vracia do Rokfortu, aby začal piaty ročník štúdia. Zistí, že takmer nik neverí jeho príbehu o stretnutí so Lordom Voldemortom. A čo je ešte horšie, novou učiteľkou Obrany proti čiernej mágii sa stala pokrytecká profesorka Dolores Umbridge, ktorej kurzy však mladých čarodejníkov neučia nič o boji proti skutočným Temným silám. Harry preto vezme veci do vlastných rúk a s malou skupinou študentov vytvorí "Dumbledorovu armádu". Spolu sa pripravujú na nebezpečný súboj.
VB/USA, réžia: David Yates. Premiéra v SR: 12. júla 2007.

Fast Food Nation
Dráma
"Big One" je najnovší hamburger fastfoodového reťazca Mickey's a stáva sa ich najúspešnejším produktom všetkých čias. Ale v tom mäse je niečo divné... Z toho dôvodu je Don vyslaný do Cody v Colorade, kde sa "Big One" vyrába. Jeho kontrola však odhalí len nádherne čistý a vysoko výkonný mäsokombinát. Nemá ani tušenie, čo sa za tým všetkým skrýva... Keď však zistí, ako to skutočne vo fastfoodových reťazcoch chodí, rozhodne sa vymyslieť plán, ako zničiť túto mániu a ochrániť Ameriku, aby sa z nej nestal "Fast Food Nation".
VB/USA, réžia: Richard Linklater. Premiéra v SR: 12. júla 2007.

Veľkofilm
Komédia
Veľkofilm je najnovším počinom nových kráľov filmovej paródie -- Jasona Friedberga a Aarona Seltzera, ktorí si tentoraz vzali na mušku ten najväčší žáner zo všetkých: hollywoodske vysoko rozpočtové a špeciálnymi efektmi prepchaté blockbustery. Po tom, čo si úspešne vystrelili z hororov a romantických komédií ako dvaja zo šiestich scenáristov filmu Scary Movie a autori filmu Strašná haluz, sa teraz zamerali na žáner, ktorý dosiaľ zostal nepovšimnutý -- letné a jesenné piliere hollywoodskej produkcie -- a znovu dokázali, ako sú hrdí na to, že môžu byť "prví medzi druhými". Príbeh komédie rozpráva o štyroch nie až tak malých sirotách -- prvú z nich vychováva kurátor v Louvri, druhej sa podarilo utiecť z mexických wrestlingových zápasov, tretia práve len tak-tak prežila útok hadov v lietadle a štvrtá je "normálnym" príslušníkom "X-mutantej" komunity.
USA, réžia: Jason Friedberg, Aaron Seltzer. Premiéra v SR: 12. júla 2007.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/relax, menuAlias = relax, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
20. apríl 2024 16:50