StoryEditor

Zábava takmer v obleku

31.08.2007, 00:00

Pod zemou
Na začiatku bol vyše pätnásť metrov dlhý betónový kváder. Monumentálny barový pult v podzemí Starého Mesta. A zopár skvostných žien s nablýskanými úsmevmi -- sólo alebo v tandeme -- sa vynárali z decentného pološera luxusného hudobného klubu. Nežne sa usmievali a tichučko klebetili nad vysokými pohármi s pestrofarebným obsahom. Zatiaľ ich nikto nestrážil.
Bolo niekoľko minút po 23. hodine a elegantní "csabovia" v oblekoch nás po prehliadke s detektormi prepustili ešte elegantnejším biletárkam. Tie nám okrem papierového náramku -- pre dámy za rovnú stovku, pre pánov za Baťových 199 slovenských korún -- ponúkli aj ružovú cukrovú vatu. Vstup do sveta luxusu, v ktorom sa hlboko po polnoci vlnia aj viac či menej žiarivé hviezdy slovenského šoubiznisu, musí byť "cool". Tomu zodpovedala aj atmosféra: necelú hodinu pred polnocou sa nablýskané Trafo prevaľovala na druhý bok. Elektrina prechádzala iba funkčnou trafostanicou, ktorá tichučko bzučala za priehľadnou stenou a do bytov staromešťanov privádzala elektrinu...
Nad zemou
V uliciach betónovej metropoly sa rozbiehal posledný sobotný augustový večer. Leto sa lúčilo horúcim pozdravom v podobe teplej mesačnej noci. Zo strechy luxusného Sushi baru Alizé znelo dolu Michalskou ulicou džezové klavírne sólo. Terasy boli obsadené do poslednej stoličky. Dav vychutnával a popíjal -- na skutočnú zábavu sa iba čakalo...
Pod zemou
Minimalistické priestory s elegantnými bielymi pohovkami boli hodinu po polnoci plné. Krásne ženy v trendy-šatočkách a pozorní páni popíjali populárne mojito, ľahší o 165 korún. Nealko bolo iba za 55. Vzduch hustol, svetlá temneli, na parkete sa vlnili prví odvážlivci. Čašníci v predpisových červeno-čiernych rovnošatách sa vynárali z dymového oparu s fantastickými kokteilmi. Ľudia začínali mať k sebe akosi bližšie. "Myslím si, že si vyberieme," hlesol elegán v bielom saku spoločníkovi. O druhej už divoko tancoval v kruhu nadšených obdivovateliek. Mick Jagger na údajnom origináli od Andyho Warhola sa vyškieral sponad baru na desiatky postáv mihajúcich sa vo fialovom svetle. Tí, ktorí sa tento večer rozhodli žiť a nadväzovať nové priateľstvá, boli na správnom mieste.
Nad zemou
O tretej nadránom sa biletárky rovnako pekne usmievali. Pri vstupe zostalo iba niekoľko cukrových vát. Do odchádzajúcej noci sme vstúpili cez vysoké presklené dvere v sprievode bodygardov Trafa. Za rovnakými dverami sa tlačil celkom slušný dav nešťastníkov, ktorí sa do elektrizujúceho sveta klubu tento večer nedostali. Vstup je totiž limitovaný -- najviac pre 250 ľudí. A pozor -- od 9. septembra tam môžete iba v primeranom oblečení. Takže, milé dámy, žiadne šortky a tenisky, milí páni stop džínsom a tričkám.

VIZITKA
TRAFO music bar
Kde: podzemie Erdődyho paláca, Ventúrska ulica 1, Bratislava
Čo: hudobný klub s prívlastkom de luxe, spolu pre 250 návštevníkov vrátane VIP-časti pre 50 ľudí
Hudba: elektronická

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/relax, menuAlias = relax, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
30. apríl 2024 18:47