StoryEditor

Krajské a obvodné úrady

14.01.2004, 23:00
Autor:
SITASITA

Krajské a obvodné úrady v správe rezortu vnútra nezaznamenali v prvých dňoch fungovania výrazné problémy. Vznik nových úradov podľa štátneho tajomníka Ministerstva vnútra SR Martina Pada vždy prináša isté ťažkosti, podľa neho však všetky fungujú na 99 percent. Za najproblematickejšie pri prechode zo starej na novú štruktúru úradov označil nevymenovanie prednostov rezortov pôdohospodárstva, výstavby a životného prostredia k 1. januáru. Nespokojný je tiež so zriaďovaním detašovaných pracovísk úradov. Ako uviedol, ministerstvo vnútra pripravilo na to všetky podmienky a v súčasnosti je na prednostoch, kedy a s akým počtom úradníkov tieto pracoviská vzniknú.
Takmer všetky novozriadené krajské pozemkové a lesné úrady a obvodné pozemkové a lesné úrady budú mať od 15. januára svojich šéfov. Vládny kabinet schválil kandidátov na 91 z celkových 99 postov. Zostávajúce dva krajské lesné úrady, štyri obvodné pozemkové úrady a dva obvodné lesné úrady do 29. februára povedú doterajší vedúci zamestnanci.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/slovensko-a-svet, menuAlias = slovensko-a-svet, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
17. máj 2024 23:43