StoryEditor

Portrét umelca: Som spútaná konvenciami

25.01.2007, 23:00

Je otázne, či byť dcérou legendy slovenského humoru Milana Lasicu je skôr výhoda alebo nevýhoda. Najmä, ak sa rozhodne vykročiť v otcových šľapajach. Hana Lasicová, staršia dcéra guru slovenského humoru, to však napriek všetkému skúsila. Zatiaľ v prvotine Sedím si v Manchestri na kameni a je mi...? V predslove ku knižke, inšpirovanej jej zážitkami počas študijného pobytu, sa charakterizuje ako "človek spútaný konvenciami," ktorého cestovateľské dobrodružstvá príliš nelákajú, skôr ho desia. Hovorí o sebe, že je nesmelá a plachá a v jednom rozhovore sa tiež označila za hypochondra. "Po rodičoch som síce zdedila umelecké sklony, ale som skôr prakticky založená, " hovorí a dôkazom je štúdium ekonómie, ktoré ukončila.
Narodila sa v Bratislave, ale už od základnej školy vyrastala vo Viedni, kde absolvovala základnú školu, gymnázium i vysokoškolské štúdium ekonómie. Spisovateľské sklony sa u nej objavili už na základnej škole. V rámci vysokoškolského štúdia absolvovala viaceré študijné pobyty v zahraničí.
V súčasnosti študuje komparatívnu literatúru na Sorbonne v Paríži, kam odišla za priateľom, filmárom. Amatérsky sa venuje maľovaniu, najradšej v okolí Banskej Štiavnice, k jej záľubám patrí okrem iného aj čítanie.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/vikend, menuAlias = vikend, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
28. apríl 2024 10:36