StoryEditor

O spasiteľov nie je núdza

20.12.2007, 23:00

Nájdu sa ľudia, pre ktorých ani Ježiš Kristus nebol dosť dobrý. Napríklad kórejský kazateľ Sun Myung Moon tvrdí, že Ježiš síce dosiahol osobnú dokonalosť, ale nie párovú dokonalosť, pretože nemal rodinný život.
Podľa Moona, ktorý, samozrejme, párovú dokonalosť zrealizoval so svojou manželkou Hak-Ja Han, tak kresťanstvo pre ľudský život nestačí.

Dokonalý reverend Moon
Preto založil vlastnú cirkev, nazval ju Cirkev zjednotenia. Je známa najmä masovými sobášmi. Často ide o páry zložené z úplne neznámych ľudí z rôznych končín sveta, ktoré dáva dokopy práve reverend Moon. Takto vytvorené páry reverend požehná, a tým vytvárajú takzvaného substanciálneho boha -- stelesnenie dokonalého božieho princípu zloženého z muža a ženy.
Rodiny reverenda Moona sú tými "pravými rodinami", ich deti sú tými "pravými deťmi". Na Slovensku má Cirkev zjednotenia podľa Ústavu pre vzťahy štátu a cirkvi približne 250 stúpencov.

Veľká matka Šrí Matadži
Spasiteľ nemusí byť len osoba mužského pohlavia. Úspech vo svete slávi i učenie takzvanej sahadža jogy, stúpenci ktorého vyznávajú veľkú matku Šrí Matadži. Táto žena sa narodila v Indii v roku 1923 v kresťanskej rodine. V máji 1970 údajne otvorila takzvanú sahasrára čakru na kolektívnej úrovni. Preložené do slovenčiny to znamená, že odvtedy je možnosť duchovnej realizácie, zdravia a dokonalosti otvorená všetkým ľuďom na zemi, a nielen vyvoleným jednotlivcom, ako to bolo kedysi. Jediným háčikom je, že túto sebarealizáciu je možné dosiahnuť len prostredníctvom "veľkej matky".
Preto stúpenci novej spasiteľky používajú pri meditáciách, zameraných na prebudenie životnej sily, tzv. kundalini, jej obraz. Na Slovensku fungujú prostredníctvom občianskeho združenia Sahaja Joga Slovensko. Počet stúpencov Šrí Matadži je však neznámy, pretože ona sama varuje pred prílišným organizovaním.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/vikend, menuAlias = vikend, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
19. apríl 2024 11:51