StoryEditor

SÚŤAŽ O KNIHU

07.11.2006, 23:00

Viete, kto to povedal?

"Ja akceptujem aj chaos, len si nie som istý, či aj on akceptuje mňa."

Viete, kto povedal tieto slová? Napovieme, že to bol americký spevák a hudobník, vlastným menom Robert Allan Zimmermann, ktorý sa narodil v roku 1941. V jeho textoch sa vždy odrážala znalosť poézie amerických aj európskych básnikov. Bojoval v nich proti vojne, za pravdu, lásku, proti mašinérii 20. storočia, v ktorej sa človek stáva len "bábkou v ich hre". Bol priekopníkom folkrocku. Pozdvihol úroveň textov populárnej hudby na spievanú poéziu.

Ak viete odpoveď na našu otázku, pošlite nám korešpondenčný lístok alebo pohľadnicu s odpoveďou, označenou heslom SÚŤAŽ O KNIHU na adresu: Redakcia Hospodárske noviny, Seberíniho 1, P.O. Box 35, 820 07 Bratislava alebo mailom na: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.. Dátum na pečiatke korešpondenčného lístka musí byť najneskôr 31. októbra 2006, teda o týždeň. Mená výhercov uverejníme v rubrike VZDELÁVANIE o dva týždne.

O čo dnes hráme:
Radi sa pozeráte na nočnú oblohu? Chceli by ste sa v nej vyznať? V tom vám môže pomôcť zrozumiteľný sprievodca oblohou pod názvom HVIEZDY A PLANÉTY z vydavateľstva IKAR. Nájdete v ňom mnoho mapiek a kresieb, ktoré vám umožnia identifikovať súhvezdia, hviezdy a planéty. Nájdete tu mnoho zaujímavých informácií o pozorovaní hviezd aj o celej slnečnej sústave.

Výhercovia:
Správna odpoveď na našu súťažnú otázku z 25. októbra bola: Perikles
Knihy BYLINKY vyhrávajú Alena Štefeková z Púchova a Anna Dilongová z Bratislavy

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/vzdelavanie, menuAlias = vzdelavanie, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
06. máj 2024 15:21