StoryEditor

Ponuka štúdia v Českej republike

06.02.2008, 23:00

Pre tých, ktorí by sa chceli z najrôznejších dôvodov uchádzať o štúdium na niektorej z českých vysokých škôl, odporúčame, aby si zadovážili informácie o prijímacom konaní a podmienkach štúdia na českých internetových stránkach so všeobecnými informáciami a potom na internetových stránkach jednotlivých vysokých škôl.
Všeobecne platí, že občania Slovenska môžu v Česku študovať za rovnakých podmienok ako domáci občania. Na verejných vysokých školách sa za prvé vysokoškolské štúdium školné neplatí, na súkromných áno.
Pri hľadaní internetových informácií vám odporúčame predovšetkým tieto stránky:
www.scio.cz -- Tu nájdete prehľad všetkých českých vysokých škôl aj prehľad kurzov na prípravu na prijímacie skúšky. (Kliknite na: Vaše cesta k vzdělání -- Základní informace -- Jak si vybrat vysokou školu -- Jak se dostat na vybranou vysokou školu.) (Alebo priamo na stránku.)
www. msmt.cz - Stránka Ministerstva školstva, mládeže a telovýchovy ČR.
www.czech.cz - stránka Ministerstva zahraničných vecí ČR, kde nájdete prehľad najvýznamnejších vzdelávacích inštitúcií, najpopulárnejších študijných odborov, čo sú ekonomické a humanitné, a nájdete tu aj rady pre cudzincov študujúcich v Česku.
www.vysokeskoly.cz -- Tu nájdete komplexné informácie zo sveta českých vysokých škôl a okrem iného aj porovnanie jednotlivých odborov na rôznych vysokých školách.
Nezabudnite ani na stránku www.saia.sk so všeobecnými informáciami o štúdiu v zahraničí.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/vzdelavanie, menuAlias = vzdelavanie, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
19. apríl 2024 06:29