Grilovaný kurací steak vo farebnom korení, v sójovo-ustricovej marináde s grilovanou zeleninou a tzatziki omáčkou
(recept je kalkulovaný na 4 porcie)
Čo potrebujete:
800 g kuracích pŕs
8 g soli
8 g vegety
20 g sójovej omáčky
30 g ustricovej omáčky
1 g karí korenia
4 g farebného korenia
60 g oleja
160 g paradajok
120 g papriky
160 g cukety
90 g cibule
60 g uhorky
120 g kyslej smotany
8 g tzatziki korenia
40 g olivového oleja
Návod na prípravu:
Kuracie steaky s hmotnosťou približne 200 g vložíme do marinády, pripravenej z oleja, zo sójovej omáčky, z ustricovej omáčky, vegety, karí korenia, farebného korenia, a necháme v chladničke odležať do druhého dňa. Takto pripravené steaky grilujeme na grile na drevenom uhlí. Očistenú zeleninu ugrilujeme na olivovom oleji. Uhorky očistíme, nasekáme na malé kocky, zmiešame s kyslou smotanou a ochutíme tzatziki korením. Na tanier uložíme grilovanú zeleninu, na ňu položíme steak a obložíme tzatziki omáčkou.
Recepty poskytuje štýlová reštaurácia Tálska Bašta, ktorú nájdete v areáli hotela Partizán na Táľoch. V reštaurácii s najvyšším kamenným kozubom na Slovensku sa pripravujú špeciality aj pod medeným sopúchom na drevenom uhlí priamo pred zrakmi hostí.
