StoryEditor

Rytierska česť a morálka

29.11.2007, 23:00

Pre vyznávačov štýlu a etikety. Pre milovníkov prírody a dokonalých exteriérov. Pre prívržencov presnosti... Golf -- najrozšírenejší rekreačný šport, pri ktorom sa spája fyzická námaha s mentálnym sústredením sa na techniku hry. "Každý, kto začne hrať, sa ho už dobrovoľne nevzdá," upozorňuje golfmanažérka Golfového areálu Black Stork v Tatranskej Lomnici Ivona Bestvinová.
Začať možno v každom veku. Vďaka takzvanému systému hendikepov môže aj nováčik poraziť skúsenejšieho golfistu. Vo svete je úplne bežné, že hrajú aj tri generácie. Systém totiž umožňuje hráčom porovnať si svoju výkonnosť s ostatnými. "Aj preto patrí golf k jednému z najmotivačnejší športov," pokračuje Bestvinová. Rekreačný golf pritom nevyžaduje 100-percentnú fyzickú kondíciu a pravidelný tréning.
Zaujímavosťou tohto športu je predpísané oblečenie a dodržiavanie etikety. V ťažkotonážnych vibramkách a rifliach s efektnými dierami na kolenách by ste sa na ihrisko nedostali. Počas hry si treba odpustiť aj hulákanie a vulgarizmy, ktoré sú, česť výnimkám, štandardnou výbavou masovej hry na inom "druhu" zelených trávnikov.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
26. apríl 2024 15:54