© The Financial Times Limited 2020. Všetky práva vyhradené.
Za preklad článku zodpovedajú výhradne Hospodárske noviny. Financial Times Limited nenesie žiadnu zodpovednosť za presnosť alebo kvalitu prekladu.
Vlani v júli hľadala nóbl manchesterská reštaurácia recepčnú. Šokovalo ju, že namiesto 30 životopisov ich za jediný deň dostala 963. To bolo vtedy. „Teraz je to veľmi, veľmi odlišné,“ hovorí Carol Cairnesová, riaditeľka ľudských zdrojov v D&D London, ktorý reštauráciu vlastní. Ich 40 prevádzok má v porovnaní s minuloročným júlom priemerne asi desatinu záujemcov.
„Naše inzeráty na šéfkuchára bežne pritiahnu asi 50 uchádzačov, dnes sme radi, ak ich je päť,“ hovorí a dodáva, že len jeden alebo dvaja z nich majú vhodnú kvalifikáciu. To je jeden z tých zvláštnejších následkov covidu: hoci v bohatých krajinách milióny ľudí stále ne...
Zostáva vám 85% na dočítanie.