StoryEditor

"Boháčske" maniere pána exministra

13.08.2010, 00:00

Niekto sa musí učiť komunikovať, iný sa zas učí komunikovať tak, aby nepovedal všetko. Ten druhý prípad platí najmä na politikov, konkrétne na exministra financií Jána Počiatka z Ficovho Smeru. Bývalý pán nad štátnou kasou by mal ísť príkladom a snažil sa ustrážiť peniaze nás všetkých, aby sa mohli použiť napríklad na riešenie problémov nezamestnanosti, sociálne slabších, na povodne či pomoc zaostalejším regiónom - skrátka na všetky tie veci, ktorých mali politici Smeru počas svojho vládnutia plné ústa.

Počiatek sa však vydal úplne inou cestou. Neváhal ročne minúť zhruba 33-tisíc eur na mediálne tréningy alebo, nech to aj nazveme ústami exministra, "mediálne poradenstvo počas celého obdobia", obsah školení bol rovnaký. Ako zamlčiavať pred médiami to, čo nechcem, aby sa verejnosť dozvedela.

Nech Počiatek hovorí, že šlo o vystupovanie najmä pred zahraničnými médiami na témy euroval a pôžička Grécku alebo prijímanie eura, do kúta ho zahnal fakt, že 14 600 eur použili na školenia iba za mesiac jún tohto roku. A to boli na Slovensku voľby. To bolo v čase, keď politici nerobia nič iné, iba naháňajú voliča na predvolebných pódiách, v televíznych diskusiách a na rôznych akciách medzi ľuďmi v regiónoch.

Aj keď už Počiatek nie je minister, ktorý tu mal byť pre ľudí, pracujúc v duchu sociálnej demokracie, jeho "boháčske" maniere ho dobiehajú. On je možno zvyknutý na to, že si zaplatí konzultantov, ktorí mu boli k dispozícii 24 hodín denne sedem dní v týždni, ako sám priznal. Zabudol však, že tie peniaze nešli z jeho vlastného vrecka, čo by si určite mohol dovoliť, ale z peňazí daňových poplatníkov. Treba síce uznať, že minister potrebuje školenie ako pre top manažéra, ale suma aj rozsah služieb mohli zodpovedať ministrovi, ktorého métou bolo pomáhať sociálne slabším.

menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare-hn, menuAlias = komentare-hn, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
17. máj 2024 08:56