Andrej DankoPavol Funtál
StoryEditor

Silné skutky pre silné Slovensko

06.01.2020, 23:00
Verím, že ľudia na Slovensku si ctia férovosť a spravodlivosť.

Je čas bilancovania. Vnímam to pozitívne, pretože každý z nás musí z času na čas vyhodnotiť, čo sa podarilo, čo nie, čo zlepšiť a do čoho sa už nepúšťať. Hrdo môžem vyhlásiť, že my sme v skúške obstáli. Fungovanie koalície nás mnohému naučilo a dnes môžeme robiť odpočet desiatok opatrení, ktoré sa dotknú slovenských domácností. Niektoré z nich kritici od začiatku hanili.


Po čase si len čítam pribúdajúce články a analýzy opatrení z našej dielne, ktoré sú nielen pozitívne, ale dokonca ich hodnotia ako pokrokové. Faktom je, že Slovensko v mnohých ohľadoch zaspalo dobu a je dobré si to povedať otvorene. To je totiž prvým krokom k tomu, aby sme hľadali riešenia, ktoré nám spoločne pomôžu pohnúť sa vpred. Jedným z nich je aj zníženie dane z príjmu pre firmy, podnikateľov a SZČO s ročným obratom do 100-tisíc eur z pôvodných 21 na 15 percent. Nikdy som sa netajil myšlienkou, že by som 15-percentnú daň chcel zaviesť plošne. Ide o optimálnu výšku dane, ktorá pôsobí motivujúco.

Práve preto ma zarazilo, keď v programoch niektorých strán, dokonca i tých s nálepkou najlepšie či najprogresívnejšie, vidím, že aj oni považujú znižovanie dane za adekvátny krok, avšak za návrh nielen že nezahlasovali, ale tento krok i kritizovali. Je to dôkazom ich politickej nezrelosti. Taký je obraz slovenskej politiky. My sme sa však nezľakli a šli sme ešte ďalej.


Znížili sme DPH na zdravé a vybrané potraviny, tlačili sme na podporu slovenských výrobcov, zrušili sme daňové licencie, zvýšili sme paušálne výdavky pre živnostníkov, minimálne dôchodky budú vyššie, zaviedli sme rekreačné a športové poukazy. A mnoho ďalších skvelých opatrení. Zatiaľ čo sa niekto hrdí nezrealizovaným bodom na zdrape papiera, my sme bojovali a priniesli skutočné kroky. Nie veľkými rečami venovanými kamerám. Pochopil som, že niektorým to stačí. Prázdne sľuby. Ale pre mňa je najvyšším princípom zvýšenie kvality života Sloveniek a Slovákov. Verím, že ľudia vnímajú a uvedomujú si to.


Silu zmien, ktoré sme navrhli, presadili a zaviedli do života. Verím, že ľudia si ešte ctia férovosť, spravodlivosť, že nezabudnú na princípy, na ktorých bola Slovenská republika vystavaná. Pokiaľ to tak bude, potom sa v nadchádzajúcich parlamentných voľbách nemáme čoho báť. Pokiaľ nie, možno je načase, aby sme dozreli a naučili sa rozlišovať politiku od PR a marketingu, plané sľuby od reálnych riešení. Pretože na konci dňa si vymenované opatrenia pre rodiny s deťmi, seniorov, podnikateľov, vojakov, učiteľov i poľnohospodárov môže pripísať na účet len jedna strana.


01 - Modified: 2024-04-26 14:36:46 - Feat.: - Title: Polícia zverejnila po viac ako sto dňoch video z nehody Andreja Danka 02 - Modified: 2024-04-26 09:57:02 - Feat.: - Title: GALÉRIA Zametám vás všade. Internet okamžite reaguje na Dankov splnený sľub o upratovaní Dúbravky 03 - Modified: 2024-04-26 11:37:17 - Feat.: - Title: Danko sa pre zdemolovaný semafor dva roky neposadí za volant, dnes upratoval Dúbravku 04 - Modified: 2024-04-24 12:53:13 - Feat.: - Title: V RTVS má rapídne pribudnúť reklama. Nebudú sa prerušovať filmy, ubezpečuje Michelko 05 - Modified: 2024-04-26 14:30:00 - Feat.: - Title: Bitka o justíciu sa rozbehla naplno, na novej zápletke sú zaujímavé dve veci (komentár)
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
26. apríl 2024 23:54