StoryEditor

Mužský a ženský element

30.05.2014, 00:00
dnes píše

Už nežijeme v dobe, keď bola každá druhá žena bosorka a každá prvá hriešnym výtvorom diabla, dokonca už neizolujeme ženy počas ich periódy do špeciálnej chatrče. Stáročiami kŕmené programy sa však ťažko dajú len tak vypnúť. Pamätám si, ako nás na pravidelný ženský cyklus nikto nejako extra nepripravil. Skôr sme si s kamarátkami niečo šuškali a desili sa dňa, keď to príde, lebo utŕžime celoškolskú hanbu. Potom sme videli v reklame modrú krv absolútne nekorešpondujúcu s tou našou a ženu, ktorá aj počas svojich dní dokázala v bielych nohaviciach točiac sa okolo tyče v autobuse utajiť tú ohavnosť, ktorá sa jej deje niže pása.

V Južnej Amerike dokonca existuje lekár, ktorý považuje menštruáciu za dielo diablovo a pichá veselým Juhoameričankám nejakú maškrtu, aby nemuseli menštruovať vôbec. Zľahka sa usmievame nad takýmto primitívnym prístupom, napriek tomu, že si u nás stále veľké percento žien ničí zdravie antikoncepciou, a to, čo považuje počas jej užívania za menštruáciu, je len hormonálne divadlo.

Predpokladám, že samotná frekvencia slova menštruácia v tomto príspevku preriedila počet čitateľov na skromné množstvo, ale vážim si, že ste prišli až sem. Tu by som vám totiž chcela oznámiť, ako sa teším z úspechu dokumentaristky Diany Fabianovej. Jej film s názvom Mesiačiky mal ostatnú stredu premiéru v dvadsiatich krajinách sveta vrátane Slovenska a stále viac krajín sa hlási k možnosti dostať film do kín. Mesiačiky pripravujú zmätenú detskú dušu na príchod novej etapy v živote ženy (a to že je naozaj zmätená, dokazujú mnohé prieskumy). Diana takto pomáha novej generácii ľudí vedieť prijať prirodzenosť bez kŕčov. A to aj doslova. Nejde o to v hippiesackom oblečení rituálne zakopávať menštruačnú krv. Dôležité je to, aby boli ženské elementy reálne prijaté. Aby nemusela polovica populácie niečo potláčať a žiť v nejakom vyhradenom priestore nášho diskomfortu. Je to dôležitejšie než si myslíme, lebo keď budú ženské a mužské sily v rovnováhe, nebude ani treba venovať ďalších dvadsať strán tohto denníka vojne na Ukrajine. Len to by zas bolo rozkošatenému mužskému elementu možno trochu ľúto.

01 - Modified: 2006-06-06 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Poradňa Sociálnej poisťovne
01 - Modified: 2024-03-27 23:00:00 - Feat.: - Title: Čaká sa na objav. Čo bude prelomová zbraň, ktorá rozhodne vojnu na Ukrajine? 02 - Modified: 2024-03-25 10:01:42 - Feat.: - Title: TROŠKA TROSKA: Slovensko bude mať pokoj, ak bude mať funkčné zdravotníctvo 03 - Modified: 2024-03-13 21:13:27 - Feat.: - Title: Populačný kolaps nie je sci-fi. Pokles plodnosti je možno najdôležitejší trend našej doby 04 - Modified: 2024-03-05 23:00:00 - Feat.: - Title: Ako pokrokári zničili drogami mesto Portland. Je ako dystopický prízrak 05 - Modified: 2024-02-22 09:00:00 - Feat.: - Title: TROŠKA TROSKA: Martina a Peter by mohla byť zábavná reality show, avšak toto je realita
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
27. apríl 2024 00:36