StoryEditor

Fico píše pre HN: Odpoveď na referendum o Smere

17.11.2014, 23:00

Bolo by dobré, keby výsledky komunálnych volieb opozícia vnímala ako odkaz, že spôsob, akým sa rozhodla robiť politiku, si ľudia na Slovensku neželajú. V jej referende o vláde a Smere-SD totiž úplne vyhorela. Nielenže v Košiciach primátor Raši porazil spojenú opozíciu „na hlavu“, ale o debakli pravicovej opozície svedčí aj fakt, že Smer zvýšil počet primátorov a starostov len s jeho podporou na takmer 30 percent, pričom v poradí druhé KDH dosiahlo výsledok v tejto kategórii len okolo 4 percent.

Potvrdilo sa, že kto sa vo svojej politike a vládnutí venuje Slovensku a má dobré výsledky a kto je v kontakte s ľuďmi v obciach a mestách, tomu ľudia rozumejú a dôverujú. A ten, kto robí politiku len z bratislavskej kaviarne pripojený na sociálnu sieť a koho politikou je štvanie ulice, toho ľudia odmietajú. A to je dobré ponaučenie.

Agresivita opozície v ostatných týždňoch presiahla všetku únosnú mieru. Je pochybné, ak opozícia v trojdňovom maratóne odvoláva premiéra, ktorý bezodkladne vyvodil zodpovednosť a dal prešetriť podozrivý nákup CT, pri ktorom dosiaľ nebolo vyplatené ani euro. Je to však právo opozície a my sme schôdzu neignorovali – politický konflikt patrí práve na pôdu parlamentu. Nie je dôveryhodné, ak toto divadlo zinscenovali politici, ktorým som hodinu čítal kauzy ich vlády, pričom prenájom CT ministrom Uhliarikom za 1,8 milióna eur bol už len čerešňou na pokazenej opozičnej šľahačke. Nielenže vtedy páni neorganizovali demonštrácie pri dome ministra, namiesto vyvodenia zodpovednosti čušali ako vši pod chrastami. Toľko k dôveryhodnosti ich moralizovania. Horšie je, že opozícia, ktorá nevie vybojovať súboj s vládou na pôde parlamentu, ho prenáša do ulíc. Táto balkanizácia slovenskej politiky, štvanie ľudí do protestov pred domami politikov a verbálne atakovanie ich rodín je niečo, čo musíme z princípu odmietnuť. Som presvedčený, že ľudia na Slovensku chcú od politikov, aby riešili problémy krajiny a aby sa za tieto riešenia „pobili“ na pôde parlamentu. Občiansky protest je, samozrejme, v demokracii v poriadku, ale nie iniciovaný opozičnými politikmi, ktorým ústava vytvára priestor pre politický konflikt na pôde NR SR. Je dobré, že tento nebezpečný štýl politiky utrpel v sobotu fiasko a možno si z toho opozícia zoberie ponaučenie.

Ale jedno sa opozícii svojím parlamentným a pouličným divadlom dosiahnuť podarilo. Zatienili informáciu, že slovenská ekonomika rastie najrýchlejšie v eurozóne a nárast počtu pracovných miest o viac ako 28-tisíc oproti minulému roku prekročil očakávania. To je zase politika, ktorú Slovensku ponúkame my.

01 - Modified: 2006-12-26 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Zákony v skratke
01 - Modified: 2024-04-26 11:04:40 - Feat.: - Title: Fico plánuje na desaťročie dopredu. Peniaze z plánu obnovy môžu byť štartom veľkej modernizácie 02 - Modified: 2024-04-26 10:39:47 - Feat.: - Title: PS ohlásilo ďalší protest v Bratislave. Ficova vláda valcuje ako autokrati, kritizuje Šimečka 03 - Modified: 2024-04-26 09:58:46 - Feat.: - Title: Fico: S Jourovou sme mali veľmi vážny rozhovor. Verím, že jej návšteva zatvorí ústa opozícii 04 - Modified: 2024-04-25 14:54:21 - Feat.: - Title: Potraviny na Slovensku sú drahšie ako v Poľsku o 39 percent. Fico sľuby nesplnil, tvrdí Matovič 05 - Modified: 2024-04-25 13:02:01 - Feat.: - Title: Konanie Fica vykazuje podľa Remišovej známky zastrašovania súdnej moci
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
27. apríl 2024 07:09