StoryEditor

Adam Znášik: My sme vám to hovorili

16.09.2015, 00:00

Byť slniečkarom, pravdoláskarom či pseudohumanistom je dnes veľmi jednoduché. Bez toho, aby ste vynaložili akúkoľvek námahu s vysvetľovaním, je všeobecne známe, čo si myslíte, čomu veríte, prečo sa ľudí zastávate, prečo ste ochotní venovať svoj čas, prípadne iné prostriedky na pomoc.

Je úplne jasné, že nikomu inému, predovšetkým žiadnemu Slovákovi, slobodnej matke, bezdomovcovi či chorému dieťaťu ste jakživ nepomohli. Zároveň netreba zdôrazňovať vaše vyhranené postoje z rokov 1991,2002 či 2012 ku geopolitickým treniciam od Guantanáma cez Líbyu až po Kobané.

Ste naivní a neviete si predstaviť, čo sa bude diať. Myslíte si, že utečencov sa do Európy zmestí nekonečno, chcete prispievať prevádzačskej mafii, a ak ste dostatočne perfídni, tak si na tom nafundraisujete petrošekely cez jednu zo svojich mnohých mimovládok.

Naša malá a chudobná krajina si nevie poradiť ani s rómskou komunitou a vy sem chcete ťahať ďalších, ešte ich tu vítate, akoby ste si nevideli na koniec nosa.

Kade chodíte, zdôrazňujete svoju morálnu prevahu a vlastný nedostatok dobrosrdečnosti kompenzujete odpustkami v podobe koláčov pre utečencov. Namiesto diskusie a pochopenia pre iné názory (napríklad „škoda, že ich v tej dodávke nezomrelo viac“), vytyčujete bojovú líniu a nevidíte, že problémy treba riešiť komplexne.

Dojímate sa nad fotkami mŕtvych detí, aj keď všetci vedia, že medzi imigrantmi sú len mladí muži so samopalmi.

Veríte špinavej propagande o tom, že v prevádzačských dodávkach cestuje také množstvo ľudí, hoci je jasné, že keby za prevoz zaplatili toľké peniaze, pýtali by si miesto pri okne.

Zanovito tvrdíte, že kvóty všetko vyriešia, hoci všetkým je jasné, že nevyriešia nič. Nechcete pochopiť, že ide o novodobé sťahovanie národov, a keď teraz otvoríme dvere, tak v súboji kultúr kresťanská Európa prehrá s hordami islamistických hrdlorezov, ktorí čakali presne na takých, ako ste vy. Nechcete pochopiť, že problémy treba riešiť tam, kde vznikli, a my, národ slovenský, s nimi nemáme nič spoločné.

A teraz sa konečne ukazuje, že je to všetko od samého začiatku len a len vaša chyba. Váš pseudohumanizmus spôsobil, že sa znovuzavádzajú hraničné kontroly, vaše slniečkarstvo môže za to, že do Európy prúdia stále ďalší migranti. Vaše kaviarenské postoje sú príčinou, prečo sa problém už dávno nerieši tam, kde vznikol. Vaše pseudointelektuálske pózy sú dôvodom, prečo sa slušní ľudia boja, čo s nimi bude.

Že už nerozumiete vôbec ničomu? Ha! To je presne ono! My sme vám od začiatku hovorili, že sa ešte budete čudovať.

01 - Modified: 2007-09-18 14:17:00 - Feat.: 0 - Title: Aj závodu Kia chýbajú kvalifikovaní pracovníci, hľadá však riešenie
01 - Modified: 2024-03-27 23:00:00 - Feat.: - Title: Čaká sa na objav. Čo bude prelomová zbraň, ktorá rozhodne vojnu na Ukrajine? 02 - Modified: 2024-03-25 10:01:42 - Feat.: - Title: TROŠKA TROSKA: Slovensko bude mať pokoj, ak bude mať funkčné zdravotníctvo 03 - Modified: 2024-03-13 21:13:27 - Feat.: - Title: Populačný kolaps nie je sci-fi. Pokles plodnosti je možno najdôležitejší trend našej doby 04 - Modified: 2024-03-05 23:00:00 - Feat.: - Title: Ako pokrokári zničili drogami mesto Portland. Je ako dystopický prízrak 05 - Modified: 2024-02-22 09:00:00 - Feat.: - Title: TROŠKA TROSKA: Martina a Peter by mohla byť zábavná reality show, avšak toto je realita
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
01. máj 2024 14:43