Jana Vaľová, Smer-SDTASR
StoryEditor

Prekvapenie v Humennom. Vaľová po ôsmich rokoch končí, priznala prehru

10.11.2018, 23:27
Autor:
TASRTASRmahomaho
Víťazom komunálnych volieb sa stal opozičný kandidát Miloš Meričko.

V Humennom po ôsmich rokoch končí na poste primátorky poslankyňa Smeru Jana Vaľová. Víťazom komunálnych volieb sa stal opozičný kandidát Miloš Meričko, ktorý kandidoval s podporou pravicových strán KDH, OĽaNO, SME RODINA, SPOLU.

Vaľová svoju prehru priznala už aj na sociálnej sieti, kde poďakovala voličom za hlasy. Tvrdí, že mesto zanecháva v lepšom stave, v akom ho pred ôsmimi rokmi preberala. "Mesto zanechávam s plnou kasou a s piatimi schválenými projektmi z európskych fondov," uviedla.  

"Rešpektujem rozhodnutie ľudí, aj keď ma veľmi mrzí, že k nemu došlo po antikampani voči mne, akú ešte Slovensko nezažilo. Humenné som si vybrala ako miesto na celý život a nič sa na tom nemení. Bolo mi cťou môcť podieľať sa na jeho rozvoji," dodala Vaľová na Facebooku. 

Jana Vaľová patrí k najvýraznejším tváram Smeru. Členkou strany je od roku 2000. Do Národnej rady bola zvolená štyrikrát po sebe medzi rokmi 2006 až 2016.  

Meričko berie výhru s veľkou pokorou a rešpektom. "Pretože to nie je jednoduché byť primátorom a byť zodpovedný za ľudí. Pre mňa je asi taká kľúčová vec zmeniť atmosféru v našom meste, aby bola voľnejšia, aby sa tu naozaj ľudia nerozdeľovali na tých našich a tých ostatných. Chcel by som, aby sa opäť podarilo vytvoriť v Humennom atmosféru pokoja, spolupráce," uviedol pre TASR v reakcii na predbežné výsledky.

Aj keď nateraz nevie, aké bude zloženie mestského zastupiteľstva, pevne verí, že všetci novozvolení poslanci budú ťahať za jeden koniec povrazu spolu s primátorom "a že sa nám podarí v tom meste urobiť pre ľudí mnoho dobrých vecí".

Podľa vlastných slov očakával, že predvolebná kampaň nebude veľmi pekná. "Obzvlášť z jednej strany, žiaľ, to sa aj splnilo," podotkol s tým, že ako kandidát si bol vedomý toho, že vstupuje do arény, "kde sa nejaké údery dostávajú". "Ale to, že do toho bola zatiahnutá moja rodina, deti a tak ďalej, to myslím, že už prekročilo všetky medze, ale, chvalabohu, je to za nami a treba urobiť nejakú hrubú čiaru a naozaj, ak chceme zmeniť atmosféru v našom meste, tak budeme musieť aj my byť trošku tolerantnejší," uzavrel.

Kto bude primátorom alebo starostom vo vašom meste či obci? Pozrite si výsledky komunálnych volieb.

01 - Modified: 2024-03-13 11:26:05 - Feat.: - Title: Výrobu tepla v Humennom ohrozuje podľa mesta spor medzi Chemesom a Východoslovenskou energetikou 02 - Modified: 2024-03-06 15:30:03 - Feat.: - Title: NAKA zasahovala v Humennom. Jednu osobu obvinili z terorizmu a extrémizmu, má ísť o študenta 03 - Modified: 2024-02-02 13:36:26 - Feat.: - Title: Budova mestského úradu v Humennom sa po minuloročnom zemetrasení dočkala opráv 04 - Modified: 2024-01-18 13:45:21 - Feat.: - Title: Humenné investovalo do modernizácie materských škôl, mesto znižuje energetickú náročnosť budov 05 - Modified: 2023-11-07 11:20:18 - Feat.: - Title: Exzástupca šéfa mestskej polície v Humennom Kocan ide do väzenia. Za úplatok dostal päť rokov
menuLevel = 1, menuRoute = komunalne-volby-2018, menuAlias = komunalne-volby-2018, menuRouteLevel0 = komunalne-volby-2018, homepage = false
17. apríl 2024 16:23