Ľuboš BlahaTASR/M. Baumann
StoryEditor

Kandidátka bude zostavená inak ako v minulosti, tvrdí Fico. Potvrdil, že na nej bude aj Blaha

25.11.2019, 15:08
Autor:
TASRTASR
Šéf Smeru povedal, že na kandidátke budú primátori, ale aj osvedčené tváre strany.

Vládna strana Smer-SD pravdepodobne v stredu 27. novembra rozhodne o podobe kandidátnej listiny. Na pondelkovej tlačovej konferencii to povedal predseda Smeru-SD Robert Fico.

Na stredu je podľa Fica zvolané predsedníctvo, na ktorom predstaví svoj návrh kandidátky. Zopakoval, že na prvom mieste navrhuje premiéra a podpredsedu Smeru-SD Petra Pellegriniho.

Fico potvrdil, že na kandidátke bude aj súčasný poslanec Ľuboš Blaha.

O Glváčovi nechcel hovoriť

Fico uviedol, že kandidátka bude zostavená inak ako v minulosti. Skonštatoval, že dôjde k výrazným posunom na vyššie miesta tých predstaviteľov, ktorí sú väčším prínosom.

Spomenul napríklad poslanca Erika Tomáša. To, či bude na kandidátke aj podpredseda strany Martin Glváč, ktorý odišiel z postu podpredsedu parlamentu, Fico nechcel povedať.

Šéf Smeru-SD povedal, že na kandidátke budú primátori, "pomerne významní predstavitelia akademickej obce", ale aj osvedčené tváre strany Smer-SD.

Podľa stanov kandidátku predkladá predseda Smeru-SD, Fico uviedol, že vnímal atmosféru v strane a svoj návrh kandidátky bude s členmi predsedníctva konzultovať.

Smer sociálny štát

Strana sa chce podľa Fica zamerať na ďalšiu ochranu sociálneho štátu. Podnikateľom odkázal, že Smer-SD nemá kde ustúpiť od sociálnych opatrení. "Tlak na realizáciu sociálneho štátu musí pretrvať," skonštatoval s tým, že strana bude chrániť všetko, čo bolo v tejto oblasti dosiahnuté.

Fico tiež na tlačovej konferencii vyhlásil, že Smer-SD vie ponúknuť stabilitu a profesionalitu. Súčasnú opozíciu kritizoval, že nevie dospieť k dohode.

"Berieme na vedomie, že opozícia sa nedohodla prakticky na ničom a že dnes ponúka ako alternatívu pre Slovensko neuveriteľný zlepenec siedmich politických strán," vyhlásil. Podľa Fica je evidentné, že alternatíva, ktorá je postavená iba na nenávisti voči Smeru-SD, nemôže byť alternatívou na vládnutie.

Šéf Smeru-SD kritizoval niektoré opatrenia, ktoré ponúkajú opozičné strany v kampani. Spomenul exministra zdravotníctva za jeho vlády Tomáša Druckera, ktorý si založil stranu Dobrá voľba, predsedu SaS Richarda Sulíka, ako aj stranu Za ľudí a Andreja Kisku.

01 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Hovoria im vlci. Aká je agenda mladých smerákov v parlamente? Glücka zaujímajú regióny, Mažgúta kultúra 02 - Modified: 2024-04-10 09:50:25 - Feat.: - Title: Dolinková avizuje intenzívne rokovania o ďalšom dofinancovaní zdravotníctva 03 - Modified: 2024-04-08 14:35:16 - Feat.: - Title: Zistenie HN: Chystá sa politické zemetrasenie? SNS chce otvoriť koaličnú zmluvu, žiada posty Hlasu 04 - Modified: 2024-04-07 00:06:27 - Feat.: - Title: Hlas čaká veľký snem pred inauguráciou. Strana sa nestratí niekde v Smere, tvrdí Šutaj Eštok 05 - Modified: 2024-04-06 23:16:12 - Feat.: - Title: Fico gratuloval Pellegrinimu: Voľby dopadli skvele. Ľudia ukázali, že rozoznávajú, čo tejto krajne hrozí
menuLevel = 1, menuRoute = parlamentne-volby-2020, menuAlias = parlamentne-volby-2020, menuRouteLevel0 = parlamentne-volby-2020, homepage = false
25. apríl 2024 14:01