StoryEditor

Danko: Neviem, do koho chce ísť Truban a Beblavý, ale pri našich váhach a výškach by s nami mali problém

20.02.2020, 10:08
Autor:
TASRTASRmahomaho
Konanie nezaradených poslancov bolo podľa slov Andreja Danka blokádou a nie klasickou obštrukciou.

Predseda Národnej rady Andrej Danko ocenil, že sa parlamentu podarilo začať riadne rokovať o predložených návrhoch bez násilia. Zdôraznil potrebu slušnosti a podľa vlastných slov verí, že diskusia v pléne bude dôstojná.

Povedal to na tlačovom brífingu po tom, ako nezaradení poslanci okolo Miroslava Beblavého prestali blokovať rečnícky pult v rokovacej sále. Z časového hľadiska sa podľa jeho slov schôdza dá zvládnuť ešte pred začiatkom volebného moratória.

"Na zlobu treba ísť slušnosťou. Toto berte ako odkaz týchto dvoch dní. Keby sme pri riadení schôdze stratili nervy a neudržali emócie poslancov, hanba mohla byť väčšia," povedal Danko.

Konanie nezaradených poslancov bolo podľa jeho slov blokádou a nie klasickou obštrukciou. Deklaroval, že aj keby po vystúpení predsedu vlády Petra Pellegriniho neopustili nezaradení poslanci sálu, rokovanie by sa podarilo.

Danko Vysvetlil, že pripravených bolo viacero opatrení, ako napríklad ďalších sedem rečníckych pultov či mobilný rečnícky pult.

Podotkol, že rokovací poriadok nepozná parlamentnú stráž, ktorá by dokázala poslancov zo sály vyviesť, ani ju pri novele do zákona zaviesť nechcel. "Nikdy som si to nevedel predstaviť, ani by som to nevyužil," dodal s tým, že je to aj odkazom pre extrémistov.

"Možno aj táto situácia je odkazom pre extrémistov, ktorí si tu dávajú skinheadské bundy, majú holú hlavu a majú slogan "Poďme do nich." Neviem, do koho chce ísť Truban a Beblavý, ale pri našich váhach a výškach by s nami mali problém," reagoval Danko na predvolebné slogany a videá PS/SPOLU.

Deklaroval, že diskusiu v pléne nebude nikto obmedzovať a poslancom nikto nebude brániť vystúpiť. Podľa počtu prihlásených poslancov do diskusie k jednotlivým návrhom odhaduje, že by sa schôdza dala zvládnuť do utorka alebo stredy budúceho týždňa.

Vždy sa však podľa jeho slov môže stretnúť poslanecké grémium a rozhodnúť napríklad o vypustení obednej prestávky a ďalších spôsoboch, ako schôdzu urýchliť.

01 - Modified: 2024-04-16 07:55:57 - Feat.: - Title: Sledujeme nebývalý jav. Fico navodzuje romantický príbeh o troch prútoch (komentár) 02 - Modified: 2024-04-14 14:51:50 - Feat.: - Title: Hlasy z koalície k rekonštrukcii vlády: Blaha hovorí o hoaxoch. Opozícia pri jednej téme pochválila Fica 03 - Modified: 2024-04-11 17:59:10 - Feat.: - Title: Danko chce dusiť parlamentnú rozpravu, po voľbách má zelenú od Hlasu na zmeny v rokovacom poriadku 04 - Modified: 2024-04-10 15:10:40 - Feat.: - Title: „Všetko je v poriadku,“ zakričal Pellegrini po rokovaní koaličnej rady. SNS vo svojom postoji otočila 05 - Modified: 2024-04-10 13:17:17 - Feat.: - Title: Naď vysvetľoval kontroverznú kampaň Demokratov: Pôjdeme na hranu, výroky na našich bilbordoch sú nechutné
menuLevel = 1, menuRoute = parlamentne-volby-2020, menuAlias = parlamentne-volby-2020, menuRouteLevel0 = parlamentne-volby-2020, homepage = false
19. apríl 2024 22:51