Na snímke poslanec Európskeho parlamentu Milan Uhrík. FOTO: TASR/ Jaroslav Novák
StoryEditor

Naď tvrdí, že Uhrík bol dokonca členom Dzurindovej SDKÚ. Zverejnil dôkaz

25.08.2023, 14:20
Autor:
TASRTASRnatnat

Milan Uhrík bol členom mládežníckej organizácie SDKÚ s názvom Nová Generácia. Zároveň mal za SDKÚ-DS kandidovať v roku 2010, keď sa v komunálnych voľbách uchádzal o post poslanca v obci Komjatice.

Europoslanec a líder mimoparlamentného hnutia Republika Milan Uhrík nepovažuje svoje niekdajšie členstvo v mládežníckej organizácii SDKÚ-DS za mladícku chybu. Označil ju za skúsenosť, za ktorú je vďačný. Uviedol to v stanovisku v reakcii na informácie, ktoré priniesol portál Aktuality.sk.

Uhrík priblížil, že ako študent mal kresťansko-konzervatívne názory, preto sa pridal k mládeži SDKÚ. "Rýchlo som sa však zorientoval a zistil, že ich politika nie je správna," uviedol.

Naď zverejnil zoznam

"Ak by sa to nestalo, tak by som možno nikdy nedospel k názorom, ktoré mám dnes," doplnil. Následne podľa svojich slov vybudovali so súčasným šéfom ĽSNS Marianom Kotlebom "vtedy najsilnejšiu stranu, ktorá bola jediná schopná otvorene kritizovať nedostatky v politike západu".

K Uhríkovi sa na svojom facebookovom účte vyjadril aj bývalý minister obrany a podpredseda strany Demokrati Jaroslav Naď, ktorý tvrdí, že šéf Republiky bol nielen v mládežníckej organizácii SDKÚ, ale aj členom strany Mikuláša Dzurindu. Dokazuje to zoznamom, ktorý na sociálnej sieti aj zverejnil.

"Je to zjavne výsek zo zoznamu členov Novej generácie, kde je aj definované, či tento člen je alebo nie je aj členom strany SDKÚ. A čuduj sa svete, Milan Uhrík bol podľa tohto zoznamu aj členom strany SDKÚ," napísal Naď. Ako sa k zoznamu dostal, neobjasňuje, priblížil len, že včera dostal "foto". 

Vie sa to už dlho, tvrdí

Samotný Naď bol ako vysokoškolák v rokoch 2000 až 2002 členom Smeru. To ho stavia do podobnej situácie ako Uhríka, keďže Naď dnes zastáva zásadné odlišné postoje ako strana Roberta Fica. Zo Smeru ho vyhodili po tom, ako prestal platiť členské.

Europoslanec Uhrík odmieta, že by svoje mládežnícke členstvo v SDKÚ tajil. "O mojej minulosti vie minimálne 5-tisíc ľudí na Slovensku už 13 rokov. Vedeli o tom novinári v roku 2017, keď ma lustrovali kvôli kandidatúre na župana. Nie je náhoda, že to vytiahli práve teraz pred voľbami," tvrdí Uhrík. Pripomenul, že aj iní politici v priebehu svojej kariéry zmenili názory.

Portál Aktuality.sk upozornil, že Uhrík bol členom mládežníckej organizácie SDKÚ s názvom Nová Generácia. Píše tiež, že Uhrík mal za SDKÚ-DS kandidovať v roku 2010, keď sa v komunálnych voľbách uchádzal o post poslanca v obci Komjatice.

01 - Modified: 2024-04-10 13:17:17 - Feat.: - Title: Naď vysvetľoval kontroverznú kampaň Demokratov: Pôjdeme na hranu, výroky na našich bilbordoch sú nechutné 02 - Modified: 2024-04-07 09:24:37 - Feat.: - Title: Hnutie Republika reagovalo na výsledky volieb: Pellegrini zvíťazil aj vďaka mobilizácii vlastencov 03 - Modified: 2024-04-03 12:46:40 - Feat.: - Title: Analytik Mislovič pre HN: Nižšia účasť by pomohla Ivanovi Korčokovi. Peter Pellegrini má širšiu bázu voličov 04 - Modified: 2024-03-29 18:55:30 - Feat.: - Title: Pred 20 rokmi sme sa stali pevnou súčasťou Západu. NATO je základným pilierom bezpečnosti, reagujú politici 05 - Modified: 2024-03-13 23:00:00 - Feat.: - Title: Republika zo svojho pádu viní Smer a SNS: Prekvapili nás, zmena ich rétoriky bola pre nás radikálna
menuLevel = 1, menuRoute = parlamentne-volby-2023, menuAlias = parlamentne-volby-2023, menuRouteLevel0 = parlamentne-volby-2023, homepage = false
26. apríl 2024 02:28