Poslanec za SNS Tomáš Taraba. FOTO: TV Markíza
StoryEditor

Musíme čo najskôr vymeniť Ódorovu vládu. V pondelok sa má stretnúť Fico s Pellegrinim a Dankom, tvrdí Taraba

08.10.2023, 12:29
Autor:
TASRTASR

Poslanec Tomáš Taraba povedal, že SNS podporí aj vládu, ktorej by národniari neboli súčasťou s podmienkou, že ju povedie predseda Smeru Robert Fico a bude presadzovať rovnaké hodnoty ako SNS.

Väčší potenciál dohodnúť sa na vytvorení koalície má určite trojica Smer-SD, Hlas-SD a SNS ako štvorica PS, Hlas-SD, SaS a KDH.

V diskusnej relácii TA3 V politike to skonštatoval podpredseda Národnej rady Gábor Grendel, ktorý v septembrových voľbách úspešne kandidoval za koalíciu OĽANO a priatelia.

Taraba hovorí o vláde so Smerom a Hlasom

Grendel argumentuje komunikáciou oboch táborov. "Kým prvá trojica ticho rokuje a podľa mňa speje k dohode, na tej druhej strane si vymieňajú odkazy cez médiá a hovoria, kto aké ministerstvo by mal dostať, a kto komu by ho mal prenechať," upozornil Grendel.

"Ako môže takáto koalícia fungovať, keď má medzi sebou takúto komunikáciu ešte predtým, ako vôbec vznikla," poznamenal. Očakáva, že vznikne vláda v zložení Smer-SD, Hlas-SD a SNS.

Poslanec Tomáš Taraba, ktorý vo voľbách uspel na kandidátnej listine SNS, verí, že vznikne vláda, ktorá bude presadzovať kresťanské, sociálne a národné hodnoty. "To, či bude súčasťou tejto vlády aj SNS, sa bude odvíjať od toho, akú úlohu budeme môcť mať v takejto vláde," uviedol Taraba.

Zopakoval však slová straníckeho šéfa Andreja Danka, že SNS podporí aj vládu, ktorej by národniari neboli súčasťou s podmienkou, že ju povedie predseda Smeru Robert Fico a bude presadzovať rovnaké hodnoty ako SNS.

"Je to znak toho, že si uvedomujeme, aké je dôležité vytvoriť stabilnú vládu a čo najrýchlejšie ukončiť mandát tej súčasnej," zdôraznil.

Stretnutie príde čoskoro

Naznačil, že na začiatku nového týždňa by sa mali stretnúť lídri Smeru, Hlasu a SNS na spoločnom rokovaní. "Bola by to politická samovražda, ak by niekto z týchto persón chcela zabrániť vzniku vlády, ktorá vymení Ódorov kabinet," upozornil Taraba. Uistil, že poslanecký klub SNS bude jednotný.

Grendel avizoval, že OĽANO chce byť v novom parlamente konštruktívnou opozíciou, ktorá bude prichádzať s vlastnými návrhmi a podporí i dobré návrhy iných.

"Budeme hlasom ľudí, ktorí sa nechcú so založenými rukami pozerať na likvidovanie spravodlivosti, ja osobne chcem byť aj hlasom maďarskej národnostnej menšiny, ktorá nebude mať v parlamente politického reprezentanta," dodal.

Obaja diskutujúci nevidia problém v tom, aby funkciu podpredsedu parlamentu dostalo hnutie PS v prípade, že skončí v opozícii.

"To miesto by im podľa zvyku ako najsilnejšej opozičnej strane patrilo," pripomenul Taraba. Grendel poznamenal, že PS už s týmto postom zrejme predbežne ráta. "Boli si už obzrieť kancelárske priestory v Národnej rade, vrátane mojich," dodal.

01 - Modified: 2024-04-25 19:46:54 - Feat.: - Title: Medvede zostávajú podľa Tarabu chránené. Eliminovať majú len tie, ktoré sú hrozbou 02 - Modified: 2024-04-25 14:27:04 - Feat.: - Title: Národné parky majú zabezpečené financovanie z Envirofondu, vysvetľuje Taraba odstrihnutie od časti peňazí 03 - Modified: 2024-04-20 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Taraba sa zahral na Fica. Šimečka vyzýva premiéra ohľadne eurofondov 04 - Modified: 2024-04-19 11:23:17 - Feat.: - Title: Taraba: Budovanie kapacít na zhodnotenie odpadu patrí k prioritám 05 - Modified: 2024-04-19 08:09:42 - Feat.: - Title: Zelenú transformáciu musíme robiť zmysluplne. Nesmie znižovať konkurencieschopnosť ekonomiky, vraví Taraba
menuLevel = 1, menuRoute = parlamentne-volby-2023, menuAlias = parlamentne-volby-2023, menuRouteLevel0 = parlamentne-volby-2023, homepage = false
28. apríl 2024 08:40