StoryEditor

Aké fiasko? My sme suverénne vyhrali v počte poslancov. Fico podráždene reagoval na novinárov

10.11.2017, 13:17
Premiér Robert Fico dnes na brífingu zhodnotil výsledky župných volieb.

Premiér Robert Fico nepripustil, že Smer utrpel v župných voľbách porážku.

Priznal však, že by chcel pre stranu viac županov a krajských poslancov, ale taký je väčšinový systém a nedá sa s tým nič robiť.

Vyhlásil to na piatkovom brífingu s tým, že Smer-SD aj po minulotýždňových voľbách zostáva naďalej rozhodujúcou politickou silou.

Fico hovoril o občianskej vojne

Aké fiasko? Získali sme najviac poslancov. Samozrejme, že by som chcel viac, kto by nechcel viac. Ale Smer-SD získal najväčší počet poslancov," hovorí Fico. Premiér vyhlásil, že nerozumie, prečo ľudia hovoria o prepadáku vo voľbách.

Bavíme sa o politických stranách, ste hovorili, že je to fiasko, debakel masaker. Tak ja tomu nerozumiem," skonštatoval Fico.

To, že sa k voľbám vyjadril až teraz, vysvetlil Fico tým, že si úmyselne zobral prestávku, aby pozoroval atmosféru po zverejnení volebných výsledkov.

"Mal som pocit, že sme v krajine, kde je občianska vojna. Veľká časť redakcií mi spôsobom interpretovania výsledkov volieb skôr pripomínala stranícke centrály opozičných strán," povedal s tým, že Slovensko je jedna z najslobodnejších krajín na svete z hľadiska slobody tlače, ale slovenské médiá s tým nevedia narábať.

Fico: Nemám dôvod vyvodzovať zodpovednosť

Na margo personálnych zmien v strane avizoval, že sa o tom bude hovoriť na decembrovom sneme v Martine. "Ale nemám dôvod vyvodzovať zodpovednosť voči žiadnemu podpredsedovi strany," uistil.

Fico poukázal na skutočnosť, že Smer-SD získal 88 krajských poslancov, čo je suverénne najviac spomedzi všetkých strán.

"Chcem teda vedieť, ako môže byť fiasko pre stranu, ak získa najviac poslancov? Samozrejme, že by som chcel viac, ale trendy z hľadiska nástupu nezávislých kandidátov sú silné," tvrdí.

Premiér poznamenal, že napr. SaS získala len 3,6 percenta poslancov, OĽaNO okolo päť percent. "Môžete to interpretovať, ako chcete. Pýtam sa, či je debaklom, ak sme priamo zvolili dvoch županov za Smer-SD a podporili sme jedného v Banskej Bystrici? Jasné, že by som chcel viac, ale taký je väčšinový systém," zopakoval.​

Fico reaguje na župné voľby 16:26 "Fico má rovnakú sebareflexiu ako Mečiar" „Fico má rovnakú sebareflexiu ako Vladimír Mečiar a rovnako tak aj dopadne," píšu sulíkovci vo vyhlásení. 16:25 SaS: Fico ukazuje trápne grafy Robert Fico prehral voľby a ukazuje trápne grafy, ktoré sa podobajú na Kažimírove grafy, ale fakty nezakryje, reaguje SaS na brífing premiéra. 15:28 Podpredsedovia Smeru majú Ficovu dôveru „Všetci podpredsedovia, do jedného, majú moju plnú dôveru," vyhlásil Fico.  15:23 "Nevymýšľajte si sprostosti" „Poprosím agentúru SITA ak je tu, nevymýšľajte si sprostosti," reagoval Fico na dnešný článok o tom, že v Smere stúpa tlak na odvolanie ministra vnútra Roberta Kaliňáka.  15:19 Fico: Chcel by som viac županov „Chcel by som viac poslancov získať. Chcel by som viac županov, no kto by nechcel. Ale Smer je strana, ktorá naďalej zostáva rozhodujúcou politickou silou," hovorí Fico. 

Premiér Robert Fico
Zdroj: TASR/M. Svítok
15:17 Aké fiasko? pýta sa Fico „Aké fiasko? Získali sme najviac poslancov. Samozrejme, že by som chcel viac, kto by nechcel viac. Ale Smer-SD získal najväčší počet poslancov," hovorí Fico.  15:15 Fico: Ja tomu nerozumiem „Bavíme sa o politických stranách, ste hovorili, že je to fiasko, debakel masaker. Tak ja tomu nerozumiem," hovorí Fico. 15:14 Fico kritizuje médiá Fico kritizuje médiá. „Veľká časť redakcií mi spôsobom informovania o voľbách pripomínala stranícke centrály," hovorí. 15:13 Suverénne víťazstvo "My sme suverénne vyhrali, čo sa týka počtu poslancov," vyhlásil premiér Fico k výsledkom župných volieb. 15:12 Fico chce oceniť porážku extrémizmu Chcem oceniť porážku extrémizmu. "Aj tu ukázalo Slovensko, že sme demokratická krajina. Pokiaľ vieme pozdvihnúť nálady, tak ľudia vedia rozhodnúť, čo je správne." 15:11 Slovensko nie je mafiánsky štát "Slovensko potvrdilo, že je štandardnou demokratickou krajinou a právnym štátom. Slovensko nie je žiadny mafiánsky štát. Ale normálna európska demokracia," hovorí Fico. 15:11 Teší sa na hľadanie riešení Teším sa ako predseda vlády na predstaviteľov žúp a na spoločné hľadanie riešení, povedal premiér Fico. 15:10 Fico hodnotí župné voľby Fico hodnotí župné voľby. Ďakuje ľuďom, že išli voliť. 15:07 Pomoc pre regióny Fico informuje o významnom doplnení zákona, ktorý pomôže viacerým regiónom Slovenska.  15:06 Téma obrnených vozidiel „Na Koaličnej rade sme rokovali o dôležitej téme, akou je nakupovanie obrnených vozidiel," tvrdí premiér.   15:05 Fico hovorí o dôležitých misiách „Budeme schopní podstatne reagovať na dôležitých misiách a na bezpečnostné riziká v priestore, ktorý je pre Slovensko a úniu dôležitý," tvrdí Fico. 15:03 Možnosť postupovať rýchlejšie Vznikla iniciatíva pod názvom PESCO. "Niektoré krajiny, ktoré budú chcieť postupovať rýchlejšie a rozvíjať sa, budú mať takú možnosť," hovorí Fico. 15:02 Fico vysvetlil, čo je jadro Ak hovoríme o jadre, tak jadrom je aj užšia spolupráca členských štátov Únie, hovorí Fico. 15:01 Dve časti Fico rozdelí brífing na dve časti. V prvej časti bude hovoriť o rokovaní vlády, v druhej bude reagovať na župné voľby. 15:00 Fico sa ospravedlnil Fico sa na začiatku ospravedlnil za meškanie. Hovorí o tom, že sa dnes stretla Koaličná rada. 14:52 Ficov brífing mešká Premiér Robert Fico ohlásil brífing na 14.30 hod, stále však nepredstúpil pred novinárov.

01 - Modified: 2024-04-26 10:47:52 - Feat.: - Title: Vláda zdvihne daň z príjmov, tvrdí SaS. Ficov kabinet má podľa nich zasiahnuť aj do druhého piliera 02 - Modified: 2024-04-25 21:48:43 - Feat.: - Title: V Škótsku bude vládnuť menšinový kabinet, premiér vypovedal koalíciu Zeleným 03 - Modified: 2024-04-25 20:06:55 - Feat.: - Title: Španielska prokuratúra odporučila zrušenie vyšetrovania premiérovej manželky. Mala sa dopustiť korupcie 04 - Modified: 2024-04-25 14:20:47 - Feat.: - Title: Pracovníci a sympatizanti RTVS prišli do práce v čiernom, sporný zákon preskúma eurokomisia 05 - Modified: 2024-04-26 14:30:00 - Feat.: - Title: Bitka o justíciu sa rozbehla naplno, na novej zápletke sú zaujímavé dve veci (komentár)
menuLevel = 1, menuRoute = naslovnica, menuAlias = naslovnica, menuRouteLevel0 = naslovnica, homepage = true
28. apríl 2024 11:46