StoryEditor

Hoľko: Ministerstvo obrany nebude pokračovať v trestnom oznámení na Krajniaka

15.06.2018, 13:55
Ministerstvo obrany podalo na opozičného poslanca trestné oznámenie v súvislosti s nákupom obrnených vozidiel.

Generálny tajomník ministerstva obrany Ján Hoľko na tlačovej konferencii oznámil, že ministerstvo nebude pokračovať v trestnom oznámení, ktoré podalo na poslanca Milana Krajniaka kvôli nákupom obrnených vozidiel. Ministerstvo k tomuto kroku pristúpilo po tom, ako bol Krajniak ako člen branobezpečnostného výboru na poslaneckom prieskume na ministerstve v súvislosti práve s nákupom obrnených vozidiel.

"Dovoľte mi, aby som zvýraznil, že aj keď ide o opozičného poslanca jeho prístup bol profesionálny, korektný, jeho otázky dávali zmysel a odpovede vnímal ako reálne," pochválil Krajniaka Hoľko s tým, že poslanec "akceptoval všetky veci, nakoniec ste čítali jeho vyjadrenia."

Vysvetlili si aj sporné vyjadrenia, kde Krajniak tvrdil, že firmy blízke SNS môžu na projekte získať 20 percentnú províziu. "Nakoniec sme sa zhodli na tom, že prezentovaná provízia 20 percent je zlá kategória, je to obchodná marža, ktorú si každá firma pridáva, keď uvidel rozklad ceny, bol prekvapený, že je to výrazne nižšie ako dvadsať percent."

Krajniak podľa Hoľka pochopil, že cesta, ktorú rezort obrany zvolil, je správna. "Z tohto dôvodu chcem povedať, že aj sám uznal a ukázali sme mu, že jediná správna cesta sa ukazuje cesta štát-štát. V tomto prípade ide o štátnu zákazku so štátnymi firmami a podieľali sa na tom štátne firmy." 

Podľa Hoľka videl opozičný poslanec všetky dokumenty, ktoré ministerstvo k nákupu má a videl, že reálne hľadali najvýhodnejšie vozidlo spomedzi deviatich modelov.

Podľa Hoľka dáva takýto typ obchodu štátu nespochybniteľnú výhodu. "Štát bude mať v rukách výrobnú dokumentáciu, čo je záruka, že ak aj firma skrachuje, alebo sa niečo stane, štát bude môcť túto dokumentáciu zobrať a ponúknuť ju inej firme."

​Na základe tohto stretnutia sa ministerstvo podľa Hoľka rozhodlo, že v trestnom stíhaní nebude pokračovať. "Ministerstvo nebude ďalej pokračovať v trestnom oznámení na pána Krajniaka a v pondelok sa dohodneme s pánom ministrom a podnikneme kroky, aby to nevzbudzovalo, že vyvolávame napätie."

01 - Modified: 2018-05-11 10:52:23 - Feat.: 0 - Title: Gajdoš podal trestné oznámenie na Krajniaka: Nemôžeme strpieť kriminalizáciu 02 - Modified: 2018-06-01 08:06:30 - Feat.: 0 - Title: Označujú ho za Dankovu pravú ruku na obrane. Hoľko vysvetlil obchod, ktorý robil s Vadalom
menuLevel = 1, menuRoute = naslovnica, menuAlias = naslovnica, menuRouteLevel0 = naslovnica, homepage = true
27. apríl 2024 13:11