Obchodné váhy – ktorá je tá správna pre váš biznis?Váhy Bruto
StoryEditor

Obchodné váhy – ktorá je tá správna pre váš biznis?

16.12.2021, 23:00
Sú súčasťou mnohých sektorov podnikania a ich dôležitosť je významná nielen pre predávajúceho, ale rovnako pre kupujúceho. Sú meradlom, a zároveň aj vyčíslením množstva a hodnoty tovaru, a hoci sa pri kúpe stretávame s ich rôznymi pomenovaniami, všeobecne ich nazývame obchodné váhy.

Rozmanitosť druhov obchodných váh z hľadiska ich použitia

Na to, aby sme si pre svoj biznis vybrali tú správnu váhu, musíme mať najprv základné informácie o ich rozdelení podľa účelu použitia. Zjednodušene, pokiaľ váhy používame na predaj tovaru, musíme používať tzv. určené meradlá, alebo hovorovo – obchodné váhy. Pre tento prípad nám nepostačí akákoľvek váha z bazáru, ktorá nemá žiadne certifikácie.

Pod pojmom obchodná váha sa totiž ukrýva niekoľko rôznych podskupín váh, z ktorých každá má svoje vlastné špecifiká. Tou najjednoduchšou verziou sú váhy bez výpočtu ceny. Svoje široké uplatnenie však nachádzajú v mnohých oblastiach podnikania, ale tiež bežného života. Nájdeme ich v kuchyniach, v gastro sektore pri výrobe potravín a niekedy aj na tržniciach u príležitostných predajcov.

Oveľa prepracovanejšou verziou obchodných váh sú váhy s výpočtom ceny. Tento typ váh na základe zadania jednotkovej ceny tovaru vypočíta konkrétnu cenu predávaného tovaru, čo výrazne uľahčí a zrýchli celý proces predaja. Váhy sú vo väčšine prípadov vybavené aj zabudovaným akumulátorom, čo im umožňuje prevádzku bez pripojenia do elektrickej siete. Samozrejmosťou je rozhranie RS-232 či port USB, ktorými sa dajú údaje o hmotnosti tovaru preniesť priamo k pokladni. Vo väčšine samoobslužných prevádzok sa stretáme s obchodnými váhami vybavenými tlačiarňou na tlač etikiet. Údaje na samolepiacich etiketách obsahujú základné informácie o tovare, napr. názov, hmotnosť, cena či jednotková cena.

Obchodné váhy – ktorá je tá správna pre váš biznis? Obchodné váhy – ktorá je tá správna pre váš biznis? Váhy Bruto Okrem týchto najpoužívanejších typov váh sa do kategórie obchodných váh zaraďujú aj väčšie a robustné plošinové váhy, zlatnícke či lekárenské váhy, ale tiež laboratórne váhy.

Obchodné váhy – ktorá je tá správna pre váš biznis? Obchodné váhy – ktorá je tá správna pre váš biznis? Váhy Bruto Čo je to úradné overenie?

Úradné overenie je úkon, ktorý sa vzťahuje na všetky druhy meradiel a vykonáva ho Slovenská legálna metronómia, n. o. Spočíva v kontrole technického stavu meradla, zhode so schváleným typom, v prípade obchodných váh v kontrole určitých parametrov a vhodnosti pre účel jej použitia. Úradné overenie je platné dva roky, je to najvyšší možný spôsob overenia daného meradla, a zároveň najobjektívnejší spôsob určenia stanoveného parametra alebo veličiny.

Súčasná ponuka obchodných váh je široká a obsahuje množstvo veľmi kvalitných produktov. Už si stačí len vybrať tú správnu váhu pre danú oblasť podnikania a poriadne odštartovať biznis.

 

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
26. apríl 2024 07:11