StoryEditor

Online fakturácia už nie je v plienkach. Dospela a dôverujú jej desiatky tisíc podnikateľov

14.05.2018, 00:00
Kedysi to boli stohy papierov, potom Excel a nasledovali účtovné programy. Nakoniec evolúcia fakturovania dospela ku cloudu – fakturácii kompletne v online prostredí. V súčasnosti ide o zďaleka najpoužívanejší spôsob, pretože obavy o zálohy, bezpečnosť alebo podvody už dávno nemajú opodstatnenie.

Ako každá novinka si aj online fakturácia dlho hľadala svoju cestu medzi offline účtovnými programami, službami profesionálnych účtovníkov alebo Excelom. Spoločnosti riešili problémy, hľadali riešenia a prekonávali prekážky. Doba temna je ale dávno preč.

Dnes firmy, ktoré sa špecializujú na online fakturáciu, používajú servery s výkonom, o ktorom pred rokmi mohli len snívať. Firemné bezpečnostné systémy sú porovnateľné s najväčšími bankami sveta a dnes používané prepracované algoritmy vymýšľajú tie najväčšie programátorské esá. Medzi také firmy sa radí aj Solitea a jej aplikácia iDoklad.

Nápad na online fakturačnú službu iDoklad vznikol v jednej kodanskej reštaurácii v roku 2006. V dobe, kedy slovo cloud znamenalo pre všetkých, s výnimkou pár zasvätených, naozaj iba „mrak”.

Od nápadu po spustenie služby viedla dlhá cesta, ale v marci 2011 mal už iDoklad prvých 100 používateľov.

V súčasnosti fakturujú online cez iDoklad desiatky tisíc SZČO, podnikateľov, menších a stredných firiem, platiteľov aj neplatiteľov DPH. A vedia, prečo.

Kúzlo rýchlosti a jednoduchosti

Bežne musia podnikatelia vybavovaním faktúr tráviť hodiny a hodiny času. Často unavení po práci, v strese a nezriedka aj na úkor svojho voľného času. S iDokladom však každý vytvorí prvú faktúru za minútu, ďalšiu ešte rýchlejšie a o tie pravidelné sa nemusí vôbec starať.

Vďaka rýchlosti a úspore času používajú iDoklad podnikatelia zo všetkých odborov. Napríklad Miroslav Štolf – zakladateľ hudobného vydavateľstva Blakkwood records – v rozhovore hovorí:

„Spomínam si, že ešte pred iDokladom som si každý večer musel na hodinu sadnúť a ručne vystavovať faktúry. Dnes tých faktúr máme mnohonásobne viac, takže ani nechcem premýšľať, o koľkej by som chodil spať.”

Rýchlosť a úspora času však nie sú jedinými výhodami iDokladu. Všetky doklady máte vždy na jednom mieste a prehľadne usporiadané. Vytiahnuť si tak napríklad podklady pre daňové priznanie je otázkou niekoľkých kliknutí. A vďaka podobnému šifrovaniu, ktoré používajú bankové domy, sú vaše dáta v najväčšom možnom bezpečí.

A práve to, že máte dáta vždy k dispozícii, nech už ste na pracovnom obede, služobnej ceste alebo napríklad na dovolenke v Thajsku, ocenia používatelia najviac. Tak ako aj Milan Michna z kováčstva Hefaiston:

„Až nedávno sme objavili iDoklad. Úplne ma očarilo, že mi je niekto schopný vystaviť faktúru z mobilu. Teraz cezeň vystavujeme faktúry aj my. A je jedno, z ktorého kúta republiky.”

Vyskúšajte iDoklad zadarmo a užite si nepretržité inovácie

iDoklad má mnoho ďalších funkcií. Ľahko v ňom skontrolujete spoľahlivosť platiteľov, doplníte údaje o odberateľovi alebo spárujete platby s bankou. Takisto za vás automaticky rozpošle upomienky.

Silnou stránkou iDokladu je, že ho tvorcovia nepretržite zdokonaľujú v spolupráci s používateľmi. Novinky pridávajú priemerným tempom štyroch nových funkcií za mesiac. A vďaka dostupnému API ho pokročilí používatelia môžu ľahko prepojiť so svojou aplikáciou.

Je pozoruhodné, kam sa iDoklad za 7 rokov svojej existencie dostal. Pridajte sa k viac než 180 000 spokojných používateľov a vyskúšajte iDoklad na 30 dní zadarmo.

Autor článku: Solitea Slovensko, a.s., www.solitea.sk

 (pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
20. apríl 2024 07:50