StoryEditor

Nové doplnky bývania pre tých, ktorí radi vystupujú z radu

14.05.2018, 00:00
Ak ste si niekedy položili otázku, prečo je ten, ktorý dom tak originálny, určite ste nevenovali pozornosť len jeho veľkosti a polohe, no zaujalo vás niečo celkom iné. Bolo to nevšedné, originálne, trendy a zároveň to žiadnym zvláštnym spôsobom nenarúšalo celkovú harmóniu okolia. O takom domove sníva asi každý z nás. My vám teraz prezradíme, s pomocou ktorých vecí to veľmi jednoducho dosiahnete a neprídete zároveň o všetky svoje úspory.

Stavajte na dobrých základoch

Jedna z najdôležitejších vecí, ktoré si je dobré premyslieť už v samotných začiatkoch. Ak sú steny stavby vystavené nadmernej vlhkosti a vode, tá môže prejsť do muriva a ovplyvniť celkovú kvalitu stavby. V prvých dňoch to možno nepocítite pretože máte dobré krbové kachle, ktoré priestor vyhrejú, no v priebehu niekoľkých mesiacov môžete mať nechcených nájomníkov v podobe plesní a zlej kvality vzduchu v interiéri na dlhú dobu.

Ako môžete zabrániť tomu, aby voda a plesne neohrozovali vaše rodinné sídlo? Vyskúšajte hydroizoláciu základov a váš dom sa vám poďakuje. Na trhu je spoločností, ktoré tieto služby poskytujú veľa, naša ponuka je jednou z najlepších možností na trhu, a preto vás s ňou oboznamujeme.

Shutterstock.com

Nechajte si vypracovať návrh

Ak máte dobre ošetrené murivo a všetky prvky celej stavby, môžete sa presunúť do ďalšej fázy. Na trhu je obrovské množstvo ponuky, ktorá ale nemusí do vášho priestoru vhodne zapadnúť. Ak si na to netrúfate a nechcete o niekoľko rokov opäť rekonštruovať a meniť dizajn vnútorných priestorov alebo celej stavby, nechajte si vypracovať interiér na mieru. Dnešné stavby sú aj v rámci špecifických potrieb bežných spotrebiteľov na niektoré úpravy dosť náročné, ak ich zariadenie necháte na profesionálov, vaša spokojnosť s bývaním nebude len chvíľkovou záležitosťou.

Shutterstock.com

Získajte luxus a silu, ktoré nestarnú

Nachádzate sa vo fáze zaobstarávania materiálov a všetkých potrebných vecí k už vypracovanému návrhu? V tom prípade by ste mali vyskúšať travertínový obklad. Jeho krása a sila sa oceňujú už niekoľko rokov, takže ju na svojej stavbe využite aj vy. Váš domov bude s takýmto obkladom doslova výnimočný. Stačí sa len presvedčiť.

Pustite si domov svetlo

Základ a nevyhnutná súčasť našej existencie a samozrejme aj bývania. Svetlo je zároveň silná zbraň dizajnéra a musí sa používať šikovne, využívajúc základné pravidlá, ktoré však vždy nenájdete v učebniciach, ale získate len z vlastných skúseností. Vo všeobecnosti sa tento zdroj rozdeľuje na tri základné kategórie:

  • všeobecné
  • dekoratívne
  • a expozičné svetlo

Ani jedno z nich by nemalo byť využívané na úkor toho druhého a naopak by ste mali všetky tieto  tri formy pekne vo svojom dome skombinovať k vašej spokojnosti. Jednou z unikátnych vecí, ktorá vám v tomto smere na dlhú dobu pomôže, sú vaše moderné žalúzie. Ich inštalácia nie je náročná a navyše vám ich spracovanie a dizajn pomôžu k lepšej a dokonalej fasáde domu. Vonkajšie alebo interiérové, na reguláciu svetla vám určite veľmi dobre poslúžia všetky varianty.

Každý interiérový dizajnér začne svoju prácu s definíciou atmosféry a akéhosi konceptu miestnosti. Môže to byť veľmi abstraktná koláž, ktorá odráža všetko, čo sa vám páči: farebná škála, téma, štýl, tvary, dokonca aj niektoré samostatné objekty. Ak všetko spolu vhodne skombinujete, podarí sa vám nakoniec vytvoriť univerzálne miesto, ktoré spĺňa vaše požiadavky do posledného detailu.

 (pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
19. apríl 2024 23:00