StoryEditor

Myslieť pozitívne má zmysel

14.05.2018, 10:51
To, akými očami sa pozeráme na svet a na náš život, taký život žijeme. Myslieť pozitívne teda má zmysel. Hovorí Mária Boťanská, ktorá založila Akadémiu pozitívneho života.

V dnešnom uponáhľanom svete žijeme čím ďalej tým viac v strese, v napätí, v obavách. Život sme si zamenili za zhon a neustále myšlienky na to, čo musíme urobiť a stihnúť. Naše emócie sú denne vystavené množstvu podnetov a my ich buď potlačíme v sebe alebo vybuchneme na niekoho, kto za naše duševné rozpoloženie vôbec nemôže. Nevieme nájsť radosť, šťastie, zmysel života. Stále sa točíme v slovách neviem, nie som..., nedokážem, nestíham... A zrkadlo funguje.

Ako funguje naše podvedomie?

Žijeme presne to, čo si do života priťahujeme. To, akú informáciu do svojho podvedomia pošleme, takú realitu sa nám naše podvedomie bude snažiť splniť.

Skúste si to predstaviť, že Vy ste rodič a Vaše podvedomie Vaše dieťa. Vy dáte určitý príkaz alebo presvedčenie Vášmu dieťaťu a ono sa bude podľa toho správať. Rovnako dávate svojimi myšlienkami, slovami a pocitmi príkazy Vášmu podvedomiu a ono sa bude snažiť urobiť všetko, aby Vám Vaše príkazy splnilo.

Ale pozor, nejde len o slová. Ak sa budeme snažiť pozitívne myslieť a denne si opakovať, som bohatý a pri najbližšom otvorení účtu a pohľade na aktuálny stav na, stiahne žalúdok, naše podvedomie príma túto informáciu z nášho pocitu, teda strach a obavy z nedostatku. A takto si svojimi pocitmi a nedôverou negujeme pozitívne myslenie.

Ako myslieť pozitívne?

Pozitívne myslenie je prvý krok k šťastnému životu. Ide ale ruka v ruke s našimi pocitmi, našimi emóciami, s tým ako vnímame sami seba. Nestačí si len preformulovať slová „z nie som šťastný na som šťastný.“ Dôležité je aj cítiť sa ako naozaj šťastný človek. Pocit šťastia sa skrýva v našom srdci. A pre svoje šťastie je potrebné aj niečo urobiť. Veľa ľudí si povie, že to sa ľahko hovorí, ale ťažko uskutočňuje. Bránia nám v tom naše naučené vzorce správania, naša pohodlnosť ako aj strach prekročiť prah našej komfortnej zóny a vykročiť do neznáma.

Ako začať?

Mária Boťanská, zakladateľka Akadémie pozitívneho života pomáha ľuďom, ženám, manažérom, nájsť správnu cestu ako vykročiť za svojim šťastím. Ako sa naučiť myslieť pozitívne a postupne žiť vedome tu a teraz. Na kurzy, školenia, ale aj terapie chodia ľudia na rôznom stupni svojho osobnostného rozvoja. Prvý krok je ale reálne pre seba aj niečo urobiť.. Ísť na kurz, školenie, medzi rovnako zmýšľajúcich ľudí je vykročenie správnou nohou. Skupina väčšinou ľudí vtiahne do deja a príjemná uvoľnená atmosféra a množstvo informácií a techník, ktoré si sami ľudia na sebe odskúšajú, prináša prvé výsledky.

                                                                                                   Mária Boťanská​

Ako nám pozitívne myslenie môže zmeniť život?

Ak zmeníme naše zaužívané vzorce myslenia a správania sa, začne sa nám meniť život Myslenie, naše postoje a emócie ovplyvňuje nielen naše šťastie, vzťahy, úspech, ale aj to, čo si za peniaze nekúpime a to naše zdravie.

V dnešnej dobe si väčšina ľudí chce pritiahnuť hojnosť, najmä peniaze. Peniaze sú energia, ktorá patrí k nášmu súčasnému životu. Ale nestačí na hojnosť, peniaze blahobyt len myslieť a vizualizovať si ho. To je len jedna časť. Treba zmeniť aj náš postoj k životu a ľuďom, pretože najistejšou metódou ako odvrátiť od seba blahobyt je ponižovať a ohovárať iných.

Alebo ako si pritiahnuť pekný vzťah a lásku, keď je naše srdce naplnené hnevom na suseda, kolegu alebo ex-partnera.

Rovnako to platí aj s našim zdravím. Denne počujeme ľudí, ako si povedia šľak ma trafí, porazí ma a potom nám štatistiky ukazujú prvenstvo v srdcovo-cievnych chorobách.
Ak sa pozrieme na ženské problémy, tak mnohé z nich majú spoločného menovateľa a to je nedostatok sebalásky, neprijatie samej seba ako ženy.

Myšlienky sú energia.

Myšlienky sú energia, ktorá má svoje vlastné vibrácie. Tieto vibrácie ovplyvňujú naše pocity a emócie. Pozitívne myšlienky vyvolávajú príjemný pocit a vibrujú na vyššej frekvencii.
Mnoho ľudí si túto skutočnosť nechce priznať. To, čo nevidíme, tomu neveríme. Ale ani elektromagnetické vlny, ktoré prenášajú signál nevidíme a pritom veríme, že nám telefón zazvoní na akúkoľvek diaľku.

Každý človek sa postupne dokáže naučiť energiu cítiť aj vidieť. Je to rovnaký tréning ako platí u športovcov. Ale výsledok stojí za to. Tu nejde o medaily, ale o napojenie sa na životnú energiu, s ktorou sa da pomáhať sebe aj iným ľuďom.

Pozitívne myslenie a práca s telom, mysľou a energiou je dnes už pre každého. A čím viac ľudí, manažérov vo firmách bude myslieť pozitívne, tým budeme mať krajší svet.

Ako vznikla Akadémia pozitívneho života?

Tak ako mnoho ľudí dnes hľadá svoj vlastný zmysel života, rovnako som ho hľadala aj ja, hovorí Mária Boťanská. Dlhé roky som bola v biznise veľkých firiem, rozbehla vlastnú agentúru. Pred 12 rokmi som sa začala popri práci venovať energetickým technikám a samozrejme zmenila svoje myslenie, postoje a začala vedome pracovať so svojimi emóciami. Nebolo to niekedy jednouché, lebo som ohnivé znamenia býka. Základom mojich vedomostí je stará ruská škola techník DFS, ktorú priniesol uznávaný ruský psychológ. K tomu začali pribúdať knihy, školenia, videá... Všetko, čo som sa naučila som začala reálne žiť. Postupne som mala vo svojom vnútri silnú potrebu zdieľať svoje skúsenosti a začať pomáhať ľuďom v okolí. A tak vznikla myšlienka Akadémie pozitívneho života. Kúpili sme priestory, kde máme väčšiu aj menšiu školiacu miestnosť a začala som ľudí učiť a poskytovať energetické terapie. Cieľom je ale spájať sa s lektormi, koučami, trénermi, ktorí majú rovnaký cieľ a tak prinášať ľudom pestrý program.

Viac informácií na: akomyslietpozitivne.sk

​(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
05. máj 2024 00:15