StoryEditor

Svetová aukcia luxusnej platinovej edície Goral Master

12.07.2018, 09:19

V polovici júna uviedol slovenský výrobca Gas Familia na trh svoju druhú exkluzívnu limitovanú edíciu prémiovej slovenskej vodky . Tentokrát pod názvom „7 ikon slovenskej novodobej architektúry“. O tejto jedinečnej platinovej edícii, z ktorej bolo vyrobených len 77 fliaš s objemom 1,75l sme vás už prednedávnom informovali. Súčasťou každého exkluzívneho balenia je certifikát originality, každá fľaša má pridelené svoje limitované číslo. Všetkých sedem ikon, ktoré sú na fľaši dekorované 22 karátovou platinou stvárnil mladý talentovaný umelec Tomáš Kompaník.

77dovodov.sk

76 fliaš z tejto edície už svojho majiteľa má. Zberatelia, fajnšmekri, investori alebo znalci kvalitného alkoholu? Ťažko povedať. Každopádne, táto výnimočná slovenská edícia, do detailu prepracovaná a premyslená, vzbudila u Slovákov skutočný záujem. Jedna z fliaš poputovala aj do legendárneho DUKES baru v Londýne, do rúk hlavného barmana Alessandra Palazziho. DUKES bar je považovaný za miesto, kde sa zrodil klasický koktail Vesper Martini, známy z filmov Jamesa Bonda. Prominentná lokalita koktailového baru DUKES, v srdci londýnskeho Mayfair, len prispieva k jeho popularite najmä medzi politickou či hereckou smotánkou. Kúsok slovenského dedičstva vo fľaši tak hrdo reprezentuje kvality, tradície a krásy Slovenska na výslní ich barového pultu. Ďalšie tri fľaše z tohoročnej kolekcie limitovanej edície si našli svoje miesto aj u Tomáša Kompaníka, grafika, ktorý ikony znázorňoval,  Radovana Valentu, architekta, ktorý rekonštruoval jednu zo 7 ikon, kúpalisko Zelená žaba,  a u herečky Lucie Šipošovej, ktorá sa teší, že si túto gigantickú fľašu mohla vystaviť vo svojom Red Cat Cabarete. „Limitovaná edícia Goral Vodky Master ma práve inšpirovala. Raz chcem byť tiež ikonou! Hereckou, kabaretnou, uvidíme...“, odhalila svoje ambície Lucia.

77dovodov.sk

Majiteľ spoločnosti Marián Gurega sa aj tento rok rozhodol poslednú fľašu s číslom 77/77 dať do verejnej aukcie na svetový aukčný portál eBay. Jej vyvolávacia cena je 77 USD. Minuloročný posledný kúsok skončil v Nemecku a vydražil sa za krásnych 460 USD.

Pokiaľ vás priebeh aukcie poslednej fľaše limitovanej edície Goral Vodka MASTER „7 ikon slovenskej novodobej architektúry“ zaujíma, jej priebeh si môžete pozrieť na samotnom portáli eBay.

77dovodov.sk

Financie z aukcie poputujú do nadácie Zachovanie dedičstva našich predkov. „Veď aj táto platinová limitovaná edícia vzdáva hold našim slovenským krásam prírody a kultúrneho dedičstva. Cieľom celého projektu bolo už po druhýkrát poukázať na to, že to slovenské je ozaj výnimočné“ dodáva Marián Gurega.

 (pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
24. apríl 2024 23:39