StoryEditor

Takto by ste sa mali starať o vlasy počas leta!

26.07.2018, 00:00
Starostlivosť o vlasy v lete nepodceňujte. Počas horúcich dní sú totiž vystavené vyššiemu vplyvu slnečných lúčov, morskej alebo chlórovanej vody.

Ak sa im nezačnete správne venovať, pomôžu vám iba nožnice v rukách kaderníka. Neriskujte! Pozrite sa spolu s nami na tipy a triky ako zaručiť, aby vlasy zostali hodvábne lesklé i zdravé aj počas tohto náročného obdobia. Poradíme vám tiež, ktorá kozmetika na vlasy je vhodná, či aký šampón alebo maska na vlasy sú cez leto ideálne.

Noste pokrývku hlavy

Nezabúdajte, že slnečné lúče prenikajú aj cez tie najhustejšie kadere. Pokožka na hlave sa tak môže spáliť a z podráždenej kože nikdy nevyrastú krásne vlasy. Navyše intenzívne slnečné žiarenie extrémne vysušuje a oslabuje ako dlhé, tak aj krátke pramene. Výsledkom sú suché, krehké, vyblednuté vlasy bez lesku. Čo s tým môžete urobiť?  Ochráňte si svoju korunu krásy štýlovým klobúkom, šatkou, či šiltovkou. Nielenže zabránite vysušovaniu vlasov, ale zároveň tak doplníte a vyzdvihnete svoj celkový outfit.

Výživa pre vlasy je základ

Či už ste pobyt na slnku bez pokrytej hlavy prešvihli alebo nie, maska na vlasy im dodá potrebnú hydratáciu. Doprajte si ju aspoň jedenkrát do týždňa. Nanáša sa iba do končekov, dôležité je však nechať ju pôsobiť o niečo dlhšie, najlepšie počas noci. Vlasové vlákno obalí ochrannou vrstvou, kaderám dodá lesk a vyživí ich.  Nadmerné vysušovanie totiž spôsobujú nielen slnečné lúče, ale aj pričasté používanie šampónu na vlasy či sušenie fénom. Ak vás trápi objem a kvôli lupinám si umývate hlavu každý deň, stavte na šampón proti lupinám a vypadávaniu vlasov. Vďaka jemnému zloženiu, ktoré vyrovnáva pH, je vhodný na každodenné použitie. Namiesto fénovania horúcim vzduchom nechajte vlasy voľne vyschnúť. 

TIP: Prečítajte si viac o tom, ako sa správne starať o vlasy v lete.

myaustria.sk

Letný styling

Leto je obdobím, kedy by ste mali nechať vlasy oddýchnuť od nadmerného zaťaženia rozličnými prípravkami. Šampón či maska na vlasy sú samozrejmosťou, bez ktorej sa nezaobídete, avšak na radikálnu zmenu farby radšej zabudnite. Pod vplyvom intenzívnych slnečných lúčov, morskej či chlórovanej vody sa farba rýchlo mení a výsledok by vás mohol nemilo prekvapiť. V prípade, že je pre vás styling niečím, čoho sa nechcete vzdať ani počas leta, vyberte si z produktov, ktoré vlasy regenerujú a zbytočne nezaťažujú. Vyskúšajte napríklad inovatívne zloženie tužidla s Euceritom. Pomôže vám vytvoriť vyčesané účesy ideálne na horúce letné dni, vlasy zafixuje a zbytočne nezlepí.

Vhodná kozmetika na vlasy

Ochrana pred nástrahami leta už nie je len o slnečných okuliaroch a opaľovacom kréme. V každej plážovej taške by mala byť pribalená aj primeraná vlasová kozmetika s obsahom keratínu, panthenolu, či kolagénu. Pamätajte, len kvalitné prípravky na vlasy vám pomôžu udržať vlasy vyživené aj počas leta.

(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
19. apríl 2024 02:01