StoryEditor

Jedálna karta? Ušetrite svoj čas a miesto v peňaženke

18.09.2018, 00:00
Stravné lístky sa tešia na Slovensku veľkej popularite už od roku 1991. Podľa prieskumu agentúry GfK z roku 2016 by však až ¾ zo súčasných poberateľov gastrolístkov privítalo jedálnu kartu, s ktorou odpadáva komplikované počítanie lístkov a doplácanie drobnými.

Viete však, že s jedálnou kartou získate omnoho viac než len ušetrený čas a miesto v peňaženke? Prečítajte si o výhodách, ktoré prináša tento revolučný spôsob platenia stravného. 

Jednoduché používanie a distribúcia

Jedálna karta je dobíjateľná. To znamená, že po jednorazovom objednaní karty si ju už len dobíjate e-kupónmi v podobe voľne disponovateľného kreditu. Okamžitý prehľad o stave konta a prehľade platobných operácií svojich zamestnancov získate pomocou on-line zákazníckej zóny, ktorú si viete prezrieť aj prostredníctvom jednoduchej mobilnej aplikácie. S jedálnou kartou odpadáva taktiež každomesačné počítanie stravných lístkov a ich manuálna distribúcia medzi zamestnancov. Veď dobitie kreditov pre celú firmu zaberie doslova pár minút.

Zaplatíte vždy presnú sumu

Veľkou výhodou karty Up Jedálny kupón je platenie na cent presne. Stačí len, aby bola platba v hodnote 3,60 € (alebo vyššej), čo je minimálna výška stravného určená v súlade s opatrením MPSVR o výške stravného. 

Ušetríte čas rýchlou bezkontaktnou platbou

Používatelia karty si pochvaľujú najmä rýchlu bezkontaktnú platbu, ktorá trvá doslova pár sekúnd. Na obede sa tak nemusíte zdržovať čakaním na výdavok alebo hľadaním drobných. Bezkontaktná platba je možná až do výšky 50 €. Ak uprednostňujete kontaktnú platbu, za obed môžete zaplatiť pomocou osobitne prideleného PIN kódu. 

Kartu nemusíte meniť každý rok

Pravdepodobne sa vám už stalo, že ste nestihli využiť gastrolístky počas ročníka ich platnosti a museli ste ich zaslať späť na dobropisovanie. V horšom prípade vám už uplynula lehota na vrátenie lístkov a prišli ste o ich hodnotu. S kartou Up Jedálny kupón však táto starosť odpadá. Karta je platná až 3 roky od jej vydania, pričom samotné e-kupóny majú platnosť 15 mesiacov. Splatnosť e-kupónov si priebežne sledujete on-line vo svojej zákazníckej zóne. Kredity si tak dobijete len podľa individuálnej situácie a potreby. O kredity neprídete ani v prípade vypršania platnosti karty. Nevyužitá hodnota kreditov sa vtedy automaticky priradí na novú kartu.

Personalizácia kariet

Karta sa vydáva na meno zamestnanca a doručuje priamo do firmy alebo ich používateľom. Vy sami si určujete úroveň personalizácie karty priamo pri jej objednávke. Jedálna karta vašej firmy tak môže byť skutočne jedinečná. Stačí, ak uvediete, že si ju želáte potlačiť logom a menom firmy.

Vysoká bezpečnosť

Karta Up Jedálny kupón je chránená bezpečnostnými certifikátmi. Jej doručenie, denné používanie či vyradenie z používania je tak sústavne elektronicky sledované. Platby sú overiteľné 24 hodín, 7 dní v týždni, pričom všetky informačné toky spojené s úhradami a prevádzkou zákazníckej zóny sú chránené v zabezpečenom on-line priestore.

Ako získate jedálnu kartu?

Jednoducho. Môžete si ju objednať cez webovú stránku Up Slovensko. Tu si kartu pár klikmi nabijete, aktivujete a okamžite ju môžete začať využívať.

A čo tak obedy na mesiac zadarmo?

Ste živnostník, ktorý si účtuje do skutočných nákladov stravné lístky? Tak prečo nespojiť užitočné s príjemným? Do konca novembra 2018 môžete vyhrať každý mesiac obedy zadarmo. Stačí, ak si objednáte jedálne kupóny Up alebo dobijete kredit na jedálnej karte Up a ste automaticky zaradený do súťažného žrebovania o obedy v hodnote 80 a 150 €.

Znížite si základ dane

Pomocou jedálnej karty si môžete každoročne znížiť základ dane v daňovom priznaní. E-kupóny pripísané na kartu totiž podliehajú rovnakému režimu ako gastrolístky. Nevzťahuje sa na ne daň z pridanej hodnoty ani daň z príjmov. E-kupóny si tak môžete uplatniť do nákladov až do výšky 100 % ich hodnoty. Od 1. 6. 2018 sa zvýšila suma stravného z 4,50 € na 4,80 €/deň. Ak ste živnostník, za rok 2018 si môžete znížiť základ dane až o 1 168,80 €. Zistite viac

Objednať kupóny

 (pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
26. apríl 2024 22:07