StoryEditor

GAS Familia oslavuje 20 rokov, do budúcnosti má veľké plány

25.09.2018, 00:00
Už je to 20 rokov od spustenia prvej výroby liehovín v spoločnosti GAS Familia, s. r. o. Počas 20 rokov svojej existencie dokázala navrátiť región Spiš na liehovarnícku mapu.

Dnes už vyrába 350 produktov a svoje portfólio rozšírila o výrobu octov, 100-percentných štiav a horčíc. Úspešne sa presadila nielen na Slovensku, ale aj na zahraničných trhoch.

Región Spiš je známy tak krásnou prírodou, ako aj svojimi liehovarníckymi tradíciami. Alkohol sa v tejto oblasti pálil už v 14. storočí a vďaka spoločnosti GAS Familia, s. r. o., táto tradícia pretrvala dodnes. Rozhodnutie majiteľa Mariana Guregu vstúpiť s výrobou liehovín na trh sa ukázalo ako správne a jeho úsilie prispelo k tomu, že aj slovenské výrobky sa môžu presadiť na dynamických zahraničných trhoch a robiť tak dobré meno našej krajine.

Rok 2017 bol rekordný

Spoločnosť sa za 20 rokov značne rozrástla, nielen čo sa týka počtu zamestnancov, ale aj čo do technického vybavenia. Pri vzniku mala GAS Familia necelé dve desiatky zamestnancov a dnes predstavuje jedného zo strategických zamestnávateľov v regióne.

„Uplynulý rok 2017 bol, čo sa týka predaja, náš najúspešnejší. Zaznamenali sme 13-percentný medziročný nárast predaja liehovín a 100-percentných štiav. Najväčší podiel z prémiových značiek mali Spiš Original a Goral Vodka Master. Čo sa týka konzumných liehovín, obľube sa tešili najmä Familia Vodka, Borovička a Run,“ približuje Ing. Štefan Zima, PhD., generálny riaditeľ GAS Familie.

Popri vodke a „rume“ sú teda stále populárne typické slovenské alkoholické nápoje ako borovička či rôzne ovocné destiláty. Medzi najobľúbenejšie patrí produktový rad Goral Traditional. Veľmi dobré výsledky v predajnosti má aj jediná liehovina zo Slovenska, ktorá je nositeľom chráneného zemepisného označenia – Spišská Borovička Original.

​​Top kvalita menom Goral Master

Produkty spoločnosti GAS Familia dnes dostať nielen na Slovensku. Vyvážajú sa do Česka, Poľska, Maďarska, Nemecka, ale aj do Anglicka, Írska alebo Nemecka a Talianska. Kúpiť si ich môžete aj na Ukrajine, v Kazachstane, Litve či v Rusku. Slovensko reprezentujú aj na iných kontinentoch – napríklad v Spojených štátoch amerických, Kanade či dokonca vo Vietname.

Výborné meno v zahraničí robí spoločnosti GAS Familia najmä Goral Vodka Master, ktorá bola ocenená za kvalitu a dizajn v súťažiach na celom svete. Zlaté medaily získala v Moskve, Beverly Hills, Cannes či v Hongkongu. „Každé získané ocenenie je uznaním nášho úsilia a potvrdením našej snahy vyrábať naozaj kvalitnú prémiovú vodku,“ hovorí Ing. Štefan Zima, PhD.

Goral Vodka Master sa vyrába z extra tvrdej slovenskej pšenice a vody spod Belianskych Tatier. Táto vodka sa sedemkrát destiluje a sedemkrát filtruje cez špeciálnu filtračnú zmes. Dôkazom tej najvyššej kvality je i fakt, že Goral Vodku Master ponúkajú napríklad v luxusnom moskovskom obchodnom dome GUM či v preslávenom Dukes bare v Londýne. Jedinečný slovenský produkt akceptujú na východe i západe a záujem oň naďalej rastie.

A čo ďalej?

Počas 20 rokov svojej existencie predala GAS Familia viac ako 137 miliónov fliaš, veľké plány má však stále pred sebou. V budúcnosti sa chce zamerať ešte viac na zahraničie. „Našou ambíciou je uspieť na zahraničných trhoch, a to v globálnom rozsahu,“ prezrádza Ing. Štefan Zima, PhD. Aj preto má spoločnosť zastúpenie na mnohých veľtrhoch či súťažiach v rámci Európy, ale napríklad aj v Ázii. Snaží sa prezentovať svoje produkty a zároveň šíriť dobré meno Slovenska ako krajiny, kde šikovní ľudia vedia vyrábať ozajstnú kvalitu.

(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
27. apríl 2024 04:12