StoryEditor

Nízke úroky na termínovaných vkladoch? Skúste dlhopisy s fixným výnosom

01.10.2018, 00:00
Úroky na klasických termínovaných vkladoch sú dlhodobo nízke, rovnako na tom sú aj sporiace účty.

Existuje vôbec možnosť, ako na svojich úsporách dosiahnuť slušný fixný výnos bez toho, aby ste museli podstúpiť neprimerané riziko?

Riešením sú korporátne dlhopisy. Privatbanka začala ponúkať túto zaujímavú investičnú alternatívu už pred viac ako desiatimi rokmi. Pri investícii do korporátnych dlhopisov môžu klienti získať niekoľkonásobne vyššie výnosy ako pri termínovaných vkladoch – v súčasnosti až 3,75 % ročne, a to pri investícii už od 3 000 eur. Ako?

Je to veľmi jednoduché. Pri nákupe týchto dlhopisov na vopred určené obdobie (zvyčajne jeden až tri roky) “požičiavate” peniaze emitentovi. Ten vám za to v dohodnutých intervaloch vypláca vopred známy fixný výnos a pri splatnosti dlhopisu vám vyplatí späť aj celú investovanú sumu – istinu. Pre vás ako klienta je teda investovanie do korporátnych dlhopisov veľmi podobné uloženiu peňazí na termínovanom vklade. Rovnako ako v prípade termínovaných vkladov, aj tu na konkrétny čas investujete svoje peniaze a po jeho uplynutí dostane späť celú investovanú sumu aj s príslušným výnosom. Je tu však jeden dôležitý rozdiel: peniaze investované do korporátnych dlhopisov nie sú chránené Fondom ochrany vkladov. Preto je dôležité poznať najmä kvalitu emitenta, jeho ekonomickú silu a finančnú stabilitu.

​V prípade korporátnych dlhopisov, ktoré ponúka Privatbanka, je emitentom známa a úspešná finančná skupina Penta. Ide o stabilnú a diverzifikovanú spoločnosť, ktorá je známa svojimi dlhodobými projektmi v zdravotníctve, maloobchode, vo výrobnom sektore, finančných službách aj v realitách.

Sila a prestíž tejto investičnej skupiny v kombinácii so zaujímavými výnosmi stoja za tým, že korporátne dlhopisy z ponuky Privatbanky, najmä Dlhopisy Penta Public, sú vyhľadávanou formou zhodnocovania úspor.

A práve tieto dlhopisy môžete v súčasnosti nájsť v ponuke aj v novom dizajne s vlastným logom. Je to značka kvality, ktorá vám pomôže zorientovať sa v širokej ponuke dlhopisov a odlíšiť ich od iných, podobných produktov. Navyše, nové prehľadnejšie číslovanie, kedy rímska číslovka označuje poradie emisie v danom roku uvedenom hneď za ňou, zároveň uľahčí orientáciu v jednotlivých emisiách. Od roku 2007 totiž Privatbanka  aranžovala už viac ako 230 emisií dlhopisov v celkovom objeme 2,25 mld. eur. Splatných bolo celkovo 124 emisií a všetky boli klientom vyplatené riadne a včas vrátane výnosov.

Aktuálna ponuka dlhopisov Penta Public I/2018:

-       výnos až 3,75 % ročne;

-       splatnosť len 3 roky;

-       dostupnosť už od 3 000 eur;

-       stabilný a ekonomicky silný emitent;

-       vopred známy fixný výnos;

-       možnosť odpredaja aj pred splatnosťou.


 O výhodách Dlhopisov Penta a Dlhopisov Penta Public sa však najlepšie presvedčíte osobne. Všetky potrebné informácie nájdete tiež na stránke www.privatbanka.sk.

 (pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
20. apríl 2024 10:50