StoryEditor

Najlepšie platené pracovné pozície pre uchádzačov, ktorí ovládajú anglický jazyk

08.10.2018, 00:00
Myslíte si, že je možné nájsť si dobrú prácu bez znalosti angličtiny?

Samozrejme, šance máte, ale finančné ohodnotenie už nemusí byť až tak uspokojivé, ako by ste očakávali. Hovorí sa, že znalosť je najspoľahlivejší typ investície a dnes budeme preto hovoriť o najlepších zamestnaniach, v ktorých sa s dobrou úrovňou angličtiny určite uplatníte a samozrejme aj dobre zarobíte.

Všetko, čo potrebujete, je dobre ovládať angličtinu

Život sa mení, ľudia sa menia, a rovnako aj profesie. Aj keď si myslíte, že sú vaše vzdelanie a titul už nemoderné a neaktuálne a máte problém nájsť si prácu v dokonalej profesii, uisťujeme vás, že tomu tak nie je!

Je príliš skoro na to, aby ste sa vzdali svojho sna a veríme, že na vás čaká závratná kariéra. Nikto vám asi nesľúbi hneď na prvej výplatnej páske tisíce, ale určite si dokážete slušne zarobiť na všetky svoje životné potreby, pohodlie a možno aj peknú last minute dovolenku. Všetko, čo k tomu potrebujete, je naučiť sa dobre hovoriť po anglicky.

Absolvujte jazykový kurz a môžete začať s hľadaním vysnívanej profesie

Ovládať cudzí jazyk je dnes základnou výbavou moderného človeka, ktorý má vo svojom živote určité a povedzme, že vyššie ciele. Angličtina na "strednej úrovni" zruší váš nedostatok skúseností, pretože zahraničné firmy dávajú prednosť zamestnávaniu práve takýchto ľudí.

Ak ste to však počas školy podceňovali, riešením môže byť dobrý jazykový pobyt v zahraničí. Okrem vedomostí z anglického jazyka sa spoznáte s miestnou kultúrou a slangom, ktorý je pri tejto reči veľmi dôležitý. Tiež to môže byť príjemná forma dovolenky.

Programátori - IT sféra

V oblasti informačných technológií je toho, čo by sa dalo robiť bez znalosti angličtiny a pohodlnej  pevnej konferenčnej stoličky pomerne málo, minimálne to nemusíte zvládať podľa očakávaní, pretože niektorým veciam, slovíčkam a frázam jednoducho nechápete a jeden klik môže zmariť vaše šance na úspech veľmi rýchlo.

Vytvorenie stránky alebo jej testovanie, zahŕňa úzku spoluprácu s angličtinou. Samozrejme, to nie je všetko a na každom jednom kroku budete v tejto sfére s cudzím jazykom konfrontovaní. Okrem toho sa oblasť informačných technológií rýchlo rozvíja, a preto bude neustále užitočné navštevovať vami vybrané vzdelávacie kurzy v angličtine.

Priemerný mesačný hrubý plat: 1715 €

Novinári

Zaujímavé profesie, ktoré vám poskytnú pozitívne emócie, zahraničné výlety, a pomerne vyššie ohodnotenie a niekedy aj slávu. Skutočne dobrí novinári sa veľmi často objavujú na verejnosti a majú autorské práva k ich článkom.

Neznamená to, že všetky články musíte písať v angličtine, ale dôležité je, aby ste vďaka zvládnutému jazyku mohli komunikovať s miestnymi obyvateľmi na zahraničnej pracovnej ceste, aby ste od nich dostali najnovšie a všetky dôležité a požadované správy a informácie.

Novinár alebo bloger musí byť samozrejme aj kreatívny a na prácu s obsahom textu aj talentovaný, no niekedy si tento postup, aj napriek spomínaným výhodám, vyžaduje viac času, pretože zo dňa na deň sa len tak hviezdou, aj keď možno v peknej pánskej košeli, vždy nestanete.

Priemerný mesačný hrubý plat: 1019 €

Manažéri

Táto kategória zahŕňa manažérov pracujúcich s klientmi, predajcami a obstarávateľmi. Profesia je veľmi populárna, prestížna a žiaduca pre mnohých našich občanov, ktorí možno plánujú podnikať s  ready made s.r.o.

Špeciálnych zaradení v tejto profesií je samozrejme viac a každá jedna pozícia sa podľa náplne práce a zodpovednosti aj  finančne hodnotí. Jednou z dôležitých vecí je ale aj angličtina, ktorú, ak chcete získať post manažéra veľkej firmy, musíte jednoznačne ovládať. Prečo?

Zrejme budete pracovať v medzinárodnej spoločnosti, komunikovať so zahraničnými partnermi, anglicky hovoriacimi klientmi a dodávateľmi. Pre tých, ktorí ovládajú anglický jazyk a vedia o čom je post manažmentu, odporúčame v tomto smere skúsiť šťastie.

Priemerný mesačný hrubý plat pre procesného manažéra: 2024 €

Inžinieri rôznych špecializácií

Vtipy o tejto skupine študovaných ľudí skončili v 90. rokoch, dnes je inžinier prestížou, ktorá sa samozrejme zvyšuje a niekedy žiaľ aj znižuje charakterom osobnosti. Aj tu ale platí, že títo odborníci sú u nás stále žiadaní, najmä pre zahraničné firmy, pretože trh je otvorený a stále sa rozvíjajúci.

Priemerný mesačný hrubý plat inžiniera kvality: 1379 €

Účtovníci

Myslíte si, že v účtovníctve nie je potrebná angličtina? Ale časy sa menia a s nimi aj požiadavky na takéhoto zamestnanca. Je to spôsobené nielen nárastom počtu zahraničných firiem na našom trhu, ale aj vysokou konkurenciou v priemysle. Náš pracovný trh je v niektorých regiónoch možno nasýtený účtovníkmi, ale vy môžete vďaka dobrej znalosti angličtiny získať obrovskú výhodu. Takže najlepší čas na učenie sa cudzieho jazyka.

Priemerný mesačný hrubý plat: 1326 € (zdroj: www.platy.sk)

(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
14. apríl 2024 21:03