StoryEditor

Viac muziky za menej stresu v coworkingoch

15.11.2018, 23:00
Čo chcú moderné firmy? Odpovede budú zrejme rozličné, ale v skratke je to efektivita. A efektívne výsledky prinesú len spokojní zamestnanci. Preto musíte myslieť hlavne na nich.

To sa však ľahšie povie, ako vykoná. Spokojnosť zamestnancov sa neodvíja len od výšky platu (i keď aj ten patrí medzi zásadné dôvody (ne)spokojnosti). Rôzni zamestnanci majú rôzne nároky. Niektorí sú šťastnejší v príjemných priestoroch, iní zase ak dostávajú dobré benefity a ďalší si potrpia na kvalitnú kávu. Vyhovieť všetkým vás môže stáť nekonečné množstvo energie.

Do spoločného

Jedným zo spôsobov, ako ulahodiť čo najväčšiemu počtu zamestnancov, je vyskúšať coworking. Na osvieženie pamäti: Coworkingové priestory sú priestory, kde si firmy alebo freelanceri vedia prenajať pracovné miesta. To môže znamenať už jeden pracovný stôl alebo dokonca celé poschodia. Rozdielov medzi prenajímaním si vlastných kancelárskych priestorov a prácou v coworkingových priestoroch je niekoľko. Z uzavretých kancelárií sa ako firma presuniete do rozmanitého a kreatívneho prostredia, ktoré vám nepochybne prospeje. Ale hlavne, coworking je ideálnou voľbou nielen pre náročných zamestnancov, ale aj pre firmu ako takú.

Ak si coworkami ešte nie ste úplne istí alebo máte priveľkú firmu, úplne postačí ak presťahujete len jedno alebo dve oddelenia. Danému oddeleniu ozvláštnite klasické pracovné dni a ponúknete možnosť vyskúšať si, aké je to pracovať a rozvíjať sa v kreatívnom kancelárskom prostredí. Ak vám aj to príde ako veľký záväzok, môžete napríklad využiť bratislavský cowork HubHub ako kreatívne miesto na offsite mítingy, pracovné stretnutia, či si prenajať workshopovú miestnosť na offsite workshop pre váš tím. Okúsite tak čaro coworkingového prostredia a možno práve to vás presvedčí, že výhody coworkov treba začať využívať vo veľkom.

Miesto, ktoré stojí za to

Coworking z organizačného hľadiska ponúka množstvo služieb a výhod, ktoré vám ušetria stres aj peniaze. Úplne najzákladnejšou výhodou je, že sa sťahujete už do plne zariadených priestorov. Nemusíte riešiť stoly, stoličky, dekorácie či pripojenie na internet. Rovnako nemusíte riešiť ani upratovanie, bezpečnosť, recepciu, či zariaďovanie kuchyne – aj toto všetko za vás už dávno vyriešil management coworkingového priestoru. Nielen, že sa vďaka prechodu na coworking vyhnete zbytočným vráskam, ale aj finančne ušetríte na všetkých vyššie spomínaných položkách.

Coworking však nie je len o šetrení. Práve naopak, coworkingové priestory sú miesta, ktoré revitalizujú každého jedného člena vašej firmy. Štúdie napríklad ukazujú, že ľudia, ktorí pracujú v coworkingu prosperujú v priemere aspoň o 10 % viac ako ľudia v obyčajných kanceláriách. Svoju rolu v tom zohráva aj príjemné prostredie. Bratislavský HubHub sa napríklad nachádza v dizajnovej novostavbe a na každom kroku tam obklopujú kvety a zeleň. Prostredie, v ktorom by bol hriech cítiť sa nepríjemne. Nájdete tam aj chill out zónu a gaming zónu, kde sa zamestnanci môžu odreagovať po náročnom dni. Kuchyňa a občerstvenie sú samozrejmosťou a vlastné bistro len ďalším plusom. V HubHub-e na vás čaká celé priehrštie výhod, ktoré vašich zamestnancov poteší a vás nestojí žiadnu námahu.

Pridaná hodnota

Skoro všetky služby, ktoré sme doteraz spomenuli, nájdete v každom dobrom coworkingovom priestore. HubHub však ponúka benefity, ktoré vašich zamestnancov posunú na úplne inú úroveň. Konkrétne máme na mysli pravidelné eventy a prednášky. Zamerané sú na širokú škálu tém od toho, ako byť asertívnejší, po budúcnosť kryptomien alebo pracovného trhu. Veľa z týchto eventov je organizovaných aj pre širokú verejnosť, ale len pre členov HubHub-u sú skoro vždy dostupné bezplatne. Vaši zamestnanci majú vďaka nim možnosť rozvíjať sa a vzdelávať priamo na pracovisku.

Čerešničkou na torte je rozmanitá komunita ľudí a firiem, ktorú v HubHub-e stretnete. Filozofiou, ktorá ich všetkých spája, je nikdy neprestať rásť – osobne, ani profesionálne. Presťahovanie celej firmy do takéhoto prostredia vleje novú dávku energie do každého jedného vášho zamestnanca. Až dve tretiny zamestnancov sa po presťahovaní do coworkingového priestoru cítia kreatívnejšie. A aj vám sa pokojne môže stať, že si v kuchyni pri kávičke medzi freelancermi nájdete nového zamestnanca, alebo vám niekto predostrie nápad, ktorý dostane váš biznis na úplne nový level.  Zakúsiť coworkingové prostredie je presne to, čo by mala vyskúšať každá moderná firma, ktorá chce rásť k novým výšinám.

​ (pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
27. apríl 2024 06:21