StoryEditor

Hľadáte zábavné aktivity pre vaše ratolesti? V Petržalke za nimi nemusíte chodiť ďaleko

06.12.2018, 23:00
Po dlhej slnečnej jeseni sa zima definitívne hlási o slovo. Aj keď sa vonku ochladilo a dlhé dni sú minulosťou, neznamená to, že musíte popoludnia a víkendy s deťmi tráviť doma.

Petržalka ponúka množstvo miest, kde si užijete oveľa viac zábavy než doma pred televízorom. Ponúkame vám šesť tipov na zábavné aktivity na pravom brehu Dunaja, za ktorými Petržalčania rozhodne nemusia chodiť ďaleko.

1. Mestská džungľa pre najmenších

Len nedávno sa v rámci lokality Slnečnice otvorilo LEON Jungle park - zábavné centrum s interiérovým ihriskom, preliezkami, šmykľavkami, guľôčkovou zónou, spider vežou a množstvom ďalších atrakcií. Deti určite ocenia aj množstvo exotických zvieratiek, ktoré ich budú pri hre sledovať z každej atrakcie.

Kým sa deti budú blázniť, rodičia si môžu oddýchnuť na káve a koláčiku v kaviarni, ktorá je súčasťou centra. Zábavný park, z ktorého sa vašim deťom nebude chcieť odísť je otvorený denne od 9:00 do 20:00.

2. Motokáry pre celú rodinu

Pokiaľ má vaša rodina súťaživého ducha, čo tak si vyskúšať rodinné preteky? Najväčšia motokárová hala na Slovensku, Kart One Arena na Kopčianskej ulici ponúka jazdy na motokárach nielen pre dospelých, ale aj pre deti od siedmich rokov.

Špeciálne detské motokáry sú upravené tak, aby bola jazda pre deti zábavná, ale bezpečná. Deti vo veku sedem až 14 rokov, ktorým sa jazdenie naozaj zapáči, môžu absolvovať aj Kart One Akadémiu s profesionálnym jazdcom Matejom Homolom a skúsenými inštruktormi, ktorí deti naučia obracať sa na trati tak, aby si to maximálne užili.

3. Korčuľovanie

Aká by to bola zima bez korčuľovania. Na zimnom štadióne HC Petržalka na ulici Marie Curie-Sklodowskej sa pravidelne koná aj verejné korčuľovanie. Ak ste ešte korčuľovanie s deťmi neskúšali, korčule nemusíte hneď kupovať, štadión má k dispozícii aj požičovňu a servis korčúľ.

4. Príjemné čakanie na Vianoce

Ak sa vaše deti nevedia dočkať Vianoc, čakanie im môžete spríjemniť návštevou petržalských vianočných trhov, ktoré sa na Námestí Republiky konajú od 30. novembra do 19. decembra, a to každý deň od 11:00 do 21:00 (počas víkendov už od 9:00). Okrem dobrého jedla a teplých nápojov tu nájdete aj stánky s darčekmi a vianočným tovarom.

Nebude chýbať ani kultúrny program - divadlo, koledy, vinšovníci či vystúpenie detského folklórneho súboru. Divadlo, program, hudba pre deti a samozrejme aj Mikuláš s čertom a sladkými balíčkami, všetky dobré deti potešia 6. Decembra o 17:00.

5. Čarovný svet kníh

Boli by ste radi, ak by deti vymenili videohry za knižky? Ak sa vám to doma nedarí, vezmite deti do Miestnej knižnice Petržalka. Knižnica má v ponuke množstvo klasických aj nových kníh pre deti, mládež a dospelých, okrem toho však pravidelne organizuje rôzne podujatia, akými sú súťaže, workshopy, výstavy či prednášky, ktoré deti zaujímavým spôsobom privedú ku knihám a čarovnému svetu, ktorý je v nich ukrytý.

6. Predvianočné soboty vo farmárskej tržnici TRCH

Advent spríjemnia aj predvianočné fajnové soboty vo farmárskej tržnici TRCH. Štyri soboty (1., 8., 15. a 22. decembra) sa ponesú v duchu vianočných chutí a vôní. Darčeky aj sladké a slané dobroty nakúpite od poctivých lokálnych výrobcov a určite sa tam nájde aj niečo pre vašich drobcov. Všetky poslušné deti sa môžu tešiť najmä na sobotu 8. decembra, keď do tržnice zavíta aj Mikuláš s anjelom a čertom. Balíčky bude rozdávať medzi 13:00 a 16:00.

​(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
26. apríl 2024 13:13