StoryEditor

Aký typ okuliarov sa hodí k akému typu tváre

20.12.2018, 23:00
V súčasnosti sú okuliare nosené nielen na korekciu videnia a ochranu zraku pred silným UV žiarením, ale aj ako dôležitý doplnok, ktorý je neoddeliteľnou súčasťou individuálneho obrazu a štýlu každej jednej osobnosti.

Aby však na vás okuliare vyzerali harmonicky a spĺňali aj účel estetična, je dôležité zohľadniť pri ich výbere správny typ a tvar, ktorý sa hodí práve k vašej tvári. My vám s týmto výberom trochu pomôžeme.

Typ tváre je vo všeobecnosti veľmi dôležitým kritériom pri výbere mnohých hlavných zložiek vonkajšieho  obrazu. Okuliare, klobúky, vlasy, make-up a iné. Správna definícia a určenie vhodného typu tváre k správnym okuliarom pomáha dotvárať váš štýl v súlade s prirodzenými vlastnosťami vašej osobnosti.

Okuliare sú predsa módne doplnky a ich tvar by sa mal perfektne prispôsobiť nielen celkovému outfitu ale aj vašej tvári. Iba potom budú zvýrazňovať dokonalý obraz a zameriavať pozornosť ostatných na výhody konkrétneho tvaru tváre. Tak si poďte spolu s nami a v triede najlepších okuliarov Eyerim to ideálne riešenie  vybrať.

Okuliare na oválnu tvár

Majitelia oválnych tvárí, majú pri výbere oblečenia, účesov a doplnkov vždy najviac výhod. A inak tomu nebude ani v prípade okuliarov.

Ovál je univerzálny tvar tváre, ktorý sa hodí pre okuliare akéhokoľvek tvaru. Tu závisí výber viac menej čisto  len od vašej chuti a túžby. Jediná vec, ktorej by ste sa mali držať, je vybrať si rám tak, aby jeho šírka bola rovnaká alebo mierne širšia ako najširšia časť tváre. A aby nedošlo k narušeniu ideálnych rozmerov oválneho tvaru, dodržujte nasledovné odporúčania.

Pre oválny tvar sú ideálne takmer všetky rámy, obdĺžnikové, oválne, okrúhle, "pilotky" a moderné okuliare v tvare mačacieho oka. Naopak menej vhodné pre oválnu tvár sú niekedy príliš masívne a široké rámiky, ale nič by ste nimi nemali v podstate pokaziť.

Okrúhla tvár

Pri okrúhlej tvári je šírka a výška jej jednotlivých častí približne rovnaká, preto okrúhle okuliare vytvárajú pocit ešte širšej tváre. Odborníci tvrdia, že v tomto prípade je dôležité zvoliť modely, ktorých šírka rámika je väčšia ako výška. Tým sa zamaskuje zaoblenie obrysov tváre. Zvláštna pozornosť by sa mala venovať aj  rámčekom, ktoré vizuálne predlžujú tvár a okuliare outlet vám v tomto prípade ponúkajú pri výbere tie najlepšie možnosti.

Vizuálne vyrovnávajú proporcie vašej okrúhlej tváre okuliare s rámom, ktorého tvar je v šírke a výške proporčne odlišný. Ak si navyše k tomu zvolíte vhodnú farbu, môžete si pomôcť ešte viac. Napríklad taký tmavý rámček opticky zužuje tvár, čo je presne to, čo v tomto prípade potrebujete.

 Štvorcový typ tváre

Pre "štvorcovú" tvár sú charakteristické široké lícne kosti a brada, pričom líca, čelo a čeľusť majú rovnakú šírku a proporcie. Pri výbere okuliarov pre tento typ tváre, by ste sa preto mali vyhýbať štvorcovým rámom, ako aj miniatúrnym modelom.

Podiely štvorcovej plochy môžu byť naopak vizuálne vyvážené pomocou zaoblených rámov (okrúhle a  oválne). Zmäkčujú uhlosť a dodávajú tvári jemnosť. Veľmi dobre sa v tomto prípade hodí model "Aviator Flash Lenses" od Eyerim, teda známe "pilotky".

Trojuholníkové tvary a najvhodnejšie okuliare

Tvár podobajúca sa trojuholníku, to znamená, že je úzka v hornej časti, postupne sa rozširuje na úrovni lícnych kostí a je širšia v dolnej časti. V tomto prípade sú ideálne modely v tvare mačacieho oka a menej výrazné farby.

Okuliare v outlet vám ponúkajú možnosti dokonalého výberu aj pre obrátený tvar trojuholníka vašej tváre. Často nazývaný aj ako tvar srdca. Vrchná oblasť čela je v tomto smere pomerne široká a postupne k brade dochádza k zúženiu tváre.

Veľmi dobre vám tu môžu pomôcť okuliare, ktoré majú dolnú časť rámika širšiu, čím sa táto nesúmernosť opticky trochu vyváži. Alebo by ste si mohli zvoliť aj okuliare bez rámov len s obyčajným ukotvením skiel.

Diamantový tvar tváre má naopak veľmi široké lícne kosti, kde sa najlepšie hodia rámy okuliarov, ktoré odvrátia pozornosť od lícnych kostí. Teda rámy sú širšie najmä v oblastiach línie obočia.

Základné tvárové proporcie a k nim najvhodnejšie typy rámov moderných okuliarov od Eyerim sme si predstavili, no upozorňujeme, že účinok týchto odporúčaní môže byť niekedy odlišný aj v závislosti od dekoratívnych prvkov rámu, ich dizajnu a rozsahu farieb. Preto si dajte pri kúpe pozor na všetky dôležité detaily a voľte vždy jednoduchšiu cestu, vďaka ktorej bude využitie vašich nových okuliarov väčšie a dlhodobé, bez ohľadu na aktuálne trendy.

(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
23. apríl 2024 14:37