StoryEditor

Slovenská vývojárska spoločnosť Vacuumlabs kupuje dizajnové štúdio Hellephant.

16.01.2019, 23:00
Vývojárska spoločnosť Vacuumlabs akviruje košické dizajnové štúdio Hellephant, čím tak pripája desaťčlenný tím dizajnérov k svojmu 120-člennému vývojárskemu tímu.

Zľava: Matej Ftáčnik, Maroš Zeleňák, Tomáš Kulich, Samuel Hapák

Vacuumlabs, s pobočkami v Bratislave, Londýne, Prahe, Brne a Košiciach, je vývojárska spoločnosť zastrešujúca vývoj webových a mobilných aplikácií pre klientov od San Francisca po Tokio v oblasti fintech, banking, crypto a travel. Jedným z ich popredných klientov je napr. predajca leteniek kiwi.com

Cieľom akvizície je rozšíriť ponúkané služby o produktový dizajn a UX/UI dizajn. Zároveň Vacuumlabs získava posledný článok potrebný na tvorbu vlastných projektov, podporu značky a marketingových aktivít.

 “Naším ďalším logickým krokom vpred bolo disponovať vlastným dizajnérskym tímom. Vytvoriť takýto tím by nám zabralo veľa času a prostriedkov, a preto sme oslovili Hellephant, s ktorým sme si počas spoločnej spolupráce sadli po profesionálnej aj osobnostnej stránke.” Matej Ftáčnik, Chief Experience Officer a spoluzakladateľ Vacuumlabs.

Víziu vytvárať vlastné produkty začínajú napĺňať projektom AdaLite, peňaženkou na kryptomenu Cardano, a tiež produktom Bank Foundry, ktorý umožňuje klientom spustiť vlastné virtuálne bankingové produkty do pár mesiacov od nápadu.

“Už od prvej spolupráce sme si uvedomili, že nás spája rovnaká vízia: pracovať zo stredu Európy na svetových projektoch a spájať čo najviac talentovaných mladých ľudí. Spojiť sa s Vacuumlabs a spoločne pracovať na dosiahnutí týchto cieľov teda bolo prirodzeným krokom v našom vývoji.”povedal Maroš Zeleňák, zakladateľ štúdia Hellephant a dnes partner a Chief Design Officer vo Vacuumlabs.

ReactiveConf

Vacuumlabs je tiež organizátorom ReactiveConf, technologickej konferencie pre vývojárov z celého sveta. Na jej štvrtom ročníku, ktorý sa konal posledný októbrový týždeň vo Forum Karlín v Prahe a prilákal viac ako 1300 účastníkov, Vacuumlabs predstavil svoju novú vizuálnu identitu ‘Pink flag’, ktorá je priamym odkazom na hodnoty spoločnosti: objavovanie nových možností a sloboda názoru.

ReactiveConf 2018, Praha 

 (pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
20. apríl 2024 04:08