StoryEditor

Trh kryptomien rastie, Slováci sú pritom

04.04.2019, 00:00
Investovanie do kryptomien? Áno, ale iba s premyslenou stratégiou. Riešenie pre malých i veľkých investorov prináša slovenská spoločnosť Fumbi.

Spoločnosť Fumbi vznikla ako odpoveď na čoraz väčší a ťažšie prehľadný trh s kryptomenami. Ponúka konzervatívnu investičnú stratégiu spojenú s výbornou úrovňou zabezpečenia a jednoduchosťou pre používateľa.

“Od plného spustenia Fumbi koncom januára naše služby využilo už viac ako 600 slovenských klientov. Pripisujem to nielen službe, ktorú ponúkame, ale aj tomu, že sme slovenská spoločnosť, čo u investorov vzbudzuje väčšiu dôveru.” komentoval situáciu Juraj Forgács, zakladateľ Fumbi.

Základnou myšlienkou Fumbi je adaptívne portfólio kryptomien, ktoré vďaka Fumbi algoritmu kopíruje svojou hodnotou celý trh. Ich zakúpené kryptomeny sú pritom uložené na offline vygenerovaných papierových peňaženkách, čím sa eliminuje možnosť hekerského útoku.

„Naši investori zarábajú na raste trhu ako takého a nie na lokálnych výkyvoch konkrétnych mien. Podľa našich prepočtov má trh s kryptomenami z dlhodobého hľadiska mimoriadny potenciál. Stačí preto, ak ho bude portfólio svojou hodnotou sledovať. Špekulácie s jednotlivými menami vnímam ako zbytočné a škodlivé“ pokračoval Juraj Forgács, CEO Fumbi.

Klienti zostávajú priamymi a výlučnými vlastníkmi svojich kryptomien. Vo Fumbi si investor nekupuje index, ani podielový list, ale kryptomeny samotné. Tento koncept je jedinečný v tom, že sa neopiera o podielové fondy, ale o zdieľanú ekonomiku. Investori zapojení v sieti si navzájom pomáhajú udržiavať dynamické portfólio top kryptomien zviazané s celým trhom a to pri minimálnych nákladoch.

Fumbi chce umožniť akémukoľvek investorovi s prístupom na internet uložiť si časť úspor v krytomenách, ale vyhnúť sa pritom riziku, že o ne príde v dôsledku náhlej zmeny kurzu niektorej konkrétnej meny, v dôsledku straty kľúčov, alebo hekerského útoku. Začínajúci investori si Fumbi môžu vyskúšať už od 50€. Pre vačších a inštitucionálnych investorov Fumbi ponúka aj komplexnejšie riešenia.

 (pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
26. apríl 2024 20:58