StoryEditor

Srdcové záležitosti vedia potrápiť v každom veku

08.04.2019, 00:00
Magnézium (horčík) je pre naše telo veľmi dôležitý minerál. Pomáha nášmu organizmu správne a bezproblémovo fungovať v rozličných situáciách. Je užitočné napríklad aj pre srdciarov.

Srdce je jedným z najdôležitejších orgánov nášho tela. Nie nadarmo je srdce synonymom dobrého človeka, charakterného a správneho života, či oddanej lásky. Je to akýsi motor nášho života. Boli časy, keď sa problémy so srdcom týkali prevažne starších, či viditeľne chorých ľudí. Dnes už bohužiaľ srdce dokáže potrápiť ľudí v každom veku. Keď nás zabolí pri srdci, je to niečo ako zdvihnutý prst – rob niečo. Keďže je pre nás srdce tak dôležité, s rovnakou starostlivosťou by sme sa mali venovať aj my jemu. 

Jedlo a zdravý životný štýl 

Dnes je našťastie stále viac „trendy“ aktívny a zdravý životný štýl. Pod vplyvom nárokov, aké na nás kladie doba sa častejšie uchyľujeme k rozličným pohybovým a športovým aktivitám. Mimoriadne populárny je beh, no ani fitnes centrá sa asi nemôžu sťažovať. Pravidelná fyzická aktivita, zvlášť ak je robená s chuťou, je priam balzamom na naše srdce. Rovnakým trendom, akým je dnes športovanie je aj zdravá strava. Je len dobre, že sa otvára stále viac nových reštaurácií, v ktorých ponúkajú aj zdravé jedlá. Nemusíme sa hneď stať vegánmi, no vybrať si z denného menu tú zdravšiu alternatívu je užitočné pre celé naše telo a zvlášť pre srdce.

Človek je mierou svojho zdravia

Starú grécku múdrosť: človek je mierou svojho šťastia môžeme trochu pozmeniť. To čo sa deje v našej hlave, v našich plánoch, snoch, očakávaniach a tiež v našej psychike a emóciách výraznou mierou ovplyvňuje naše telo a jeho zdravotnú kondíciu. Hovorí sa, že šťastní a spokojní ľudia žijú dlhšie. Nášmu srdcu samozrejme neprospieva stres a situácie, v ktorých sme pod tlakom. Kvalitná psychohygiena je tu naozaj na nezaplatenie. Či už to je posedenie s priateľmi, dobrá kniha alebo film, obľúbená hudba a hlavne vzťah s milovanou osobou – všetko to pôsobí ako balzam na naše srdce.

Keď doplnky, tak užitočné

O strave sme už písali. Okrem štýlu stravovania tu často máme aj problém s kvalitou základných potravín. Kvalita, spôsob pestovania a následnej tepelnej úpravy veľmi často našu stravu ochudobňujú o potrebné vitamíny a minerály. Srdciari o tom vedia svoje. Nielen že musia držať často prísnu diétu, ale mnohé prvky musia  prijímať doplnkovo. Jedným z vhodných a často odporúčaných (a to nie len pre srdciarov) doplnkom je magnézium. Ide o veľmi dôležitý minerál, ktorý pomáha nielen pri problémoch so srdcom, ale aj pri strese, a aktívnom športovaní.

Ak sa rozhodnete siahnuť po doplnkovom magnéziu, zvážte také, ktoré vďaka prirodzenému nosiču zvyšuje jeho efektívne vstrebávanie a nezaťažuje organizmus. Veľmi užitočným nosičom je kyselina orotová. Jej asi najväčšou výhodou je, že je prírodného, biologického pôvodu. Nachádza sa totiž v zelenine, alebo aj v kolostre a mlieku a naše telo si tak s ňou vie veľmi dobre poradiť. Na trhu je viacero magnézií, ktoré si môžeme kúpiť v lekárňach. Jedným z nich je aj Magnerot® od nemeckej spoločnosti Wörwag Pharma. Je to zároveň jediné magnézium s dihydrátom magnéziumorotátu, teda s kyselinou orotovou. Dostanete ho v každej dobrej lekárni.

(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
18. apríl 2024 16:48