StoryEditor

Krádež auta na dovolenke. Ako postupovať?

25.06.2019, 00:00
Dovolenka. Určite si teraz vybavíte drink na pláži, kúpanie či spoznávanie nových miest. Krádež auta? Nie, to k dobrej dovolenke určite nepatrí. Lenže čo ak vám ukradnú auto práve vo vysnívanej destinácii? Čakajú vás samé nepríjemnosti. Pripraviť sa budete musieť na jazykovú bariéru, ale aj miestne odlišné pomery.

Čo všetko budete musieť po krádeži vozidla v zahraničí vybaviť?

V prvom rade musíte kontaktovať miestnu políciu a preveriť, či vaše vozidlo nebolo len odtiahnuté. Ak vám ho však naozaj ukradli, budete musieť s políciou spísať protokol o nahlásení krádeže vozidla. Potom musíte kontaktovať svoju poisťovňu, ak teda máte poistenie proti krádeži. Využite asistenčnú službu, ktorá sa postará o náhradnú dopravu domov aj ubytovanie vo vašej destinácii. Ak máte auto na lízing, krádež treba ohlásiť aj vašej lízingovej spoločnosti.

V poisťovni potom odovzdáte doklady od vozidla, dokumentáciu o krádeži auta, ako aj doklad o skončení vyšetrovania.

Nebolo by teda lepšie, ak by vám auto neukradli? A je to vôbec možné?

Áno, je! Ak si vaše auto zabezpečíte neprekonaným VAM systémom, vaše vozidlo bude v bezpečí kdekoľvek – aj na vašej dovolenke. Pokojne ho teda môžete odstaviť na pláži, pred miestnou reštauráciou či pod kopcom, ktorý sa chystáte zdolať.

Ako VAM systém funguje?

VAM systém je elektromechanický zabezpečovací systém. Funguje na princípe kombinatoriky a unikátnosti - v každom aute sú teda zabezpečené iné časti a na iných miestach. Vďaka tomu je pre zlodejov neprekonateľný. Štatistiky hovoria sami za seba – zlodeji sa pokúšali takto zabezpečené auto ukradnúť vo viac ako 500 prípadoch, úspešní však neboli ani raz.

VAM je vhodný pre všetky modely

VAM systém ochráni všetky modely áut vyrobené po roku 2000. VAM sa dá dokonca nainštalovať aj do motoriek, nákladných áut, jácht či pracovných strojov.

Viac o VAM systéme a jeho výhodách v porovnaní s ostatnými zabezpečovacími systémami si prečítajte na webe: www.autoalarm-vamos.sk.

(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
20. apríl 2024 07:15