StoryEditor

10 kníh, ktorými si poistíte pútavú dovolenku

02.07.2019, 00:00
Opäť po roku je tu čas dovoleniek. Vytúžené prázdniny, nech sú už akokoľvek krátke, si potrebujete užiť na maximum a hlavne si poriadne oddýchnuť.

Preto netreba zabudnúť na cestovné poistenie, s ktorým žiadna dráma na dovolenke nehrozí, a dobrú knihu. Takú, pri ktorej si oddýchnete, no zároveň ju nebudete chcieť pustiť z ruky. ČSOB Poisťovňa vám teraz prináša nielen pocit istoty s cestovným poistením, ale aj 10 tipov na najpútavejšie dovolenkové čítanie.

Václav Neuer: Tiene minulosti

Tento slovenský detektívny román pohltí všetkých, čo sa radi prehrabávajú v minulosti. Tá totiž nič neodpúšťa. Kostrový nález na odľahlom mieste rozbehne vyšetrovanie, ktoré vás zavedie spolu so skupinou detektívov okolo komisára Petra Ledeckého do minulého storočia. Pútavý príbeh približujúci praktiky bývalého režimu poteší fanúšikov poriadneho krimi.

Táňa Keleová-Vasilková: Rodinné klbko

Ako všetky knihy od autorky, aj táto je ako vystrihnutá zo života. V každej rodine to totiž občas vrie nečakanými situáciami. Rodinné klbko je zviazané láskou, zväčšuje sa s pribúdajúcimi rokmi a prežitými udalosťami. V príbehu Sáry a Vlada sa možno aj nájdete, no určite budete s napätím sledovať ich bolesti, prehry a radosti.

Samo Marec: Futbal: Pravdivá história

Zabudnite na Pelého, jeho dokonalosť, úsmev a profesionalitu.

Takto sa začína kniha, s ktorou sa zaručene nebudete nudiť. Nájdete tu dvadsaťpäť príbehov, ktoré si užijete dokonca aj vtedy, ak nie ste skalným futbalovým fanúšikom. Každá z piatich hlavných kapitol dotvára atmosféru populárneho mužského športu a oživuje mená, o ktorých počul celý svet. Samo Marec ponúka pestrú paletu životných osudov futbalových hrdinov so všetkými ich vzostupmi aj pádmi…

Dominik Kuhn (Unplash)

Jo Nesbo: Nôž

Pri detektívnom žánri ešte ostaneme. V najnovšej knihe z pera majstra severského krimi sa presunieme do chladnej zimy v Osle. Harry Hole počas nej padne na dno a musí prenasledovať svojho úhlavného nepriateľa. Jeho stopy ho prevedú dosiaľ najhorším osobným peklom.

Nicholas Sparks: Kým budeme žiť a dýchať

Tohto autora netreba fanúšičkám romantického čítania bližšie predstavovať. Z mnohých jeho literárnych predlôh sa stali filmové hity a aj vo svojej najnovšej knihe dokazuje, že ešte nezabudol, ako na to. Ponorte sa na dovolenke do prílivu emócii a sledujte príbeh 36-ročnej Hope, ktorá sa ocitla na životnej križovatke. Čaká ju elektrizujúce a neuveriteľne silné stretnutie a vy môžete byť pri tom.

Peter Popluhár: Kde všade som (ne)zomrel

„Dopustili ste sa hrozných zločinov. Máte obrovský problém.“

„Prepáčte, naozaj si ničoho nie som vedomý, vysvetlite mi to, prosím.“

„V prvom rade ste znevážili šerifa nášho regiónu.“

„Takže tento opitý bezdomovec bol naozaj šerif.“

Ak vám ušiel tento hit minulého roka, dobehnite to teraz. Mladý dobrodruh vtipným spôsobom opisuje svoje zážitky z ciest, pri ktorých mu asi v tom momente nebolo úplne do smiechu. Stretáva protivných ľudí, bojuje s kadejakými pliagami vrátane extrémnych črevných infekcií či ťažkej malárie a niekoľkokrát sa lúči so životom. Napriek tomu to však vždy dopadne dobre a preto vo svojich cestách pokračuje. Táto kniha je skvelým dobrodružným spoločníkom na vašu oddychovú dovolenku.

Mahir Uysal (Unplash)

Marianne Dubuc: Na vrchol kopca

Pokiaľ cestujete aj s deťmi, nezabudnite pribaliť zaujímavú knižku aj pre ne. S láskavým príbehom o priateľstve a šľachetnosti nemáte čo pokaziť. Pani Jazvecová totiž pozná meno každého zvieraťa aj rastliny a pomáha všetkým stvoreniam v núdzi. Jednu nedeľu stretne malého kocúra Lea, ktorý sa k nej pridá. Ako to dopadne, keď už pani Jazvecová nemá dosť síl vyjsť s Leom na kopec? Táto knižka pre deti od 3 rokov vás určite inšpiruje k rodinným potulkám po prírode.

Anton Heretik: Humor

Prvé vydanie knihy profesora Antona Heretika Humor sa rýchlo vypredalo, preto ak ste ho nestihli, zadovážte si rýchlo toto druhé, rozšírené. Heretik vás prevedie históriou a teóriami humoru, rozpráva o vzťahu humoru a zdravia aj o humore v psychoterapii. Bude ale táto analýza humoru humorná? Neprejde vás po nej smiech? Presvedčte sa sami, či rozpitvaný vtip ostane vtipom.

Bruce Cameron: Psia duša 2: Psia cesta

Mojím najvyšším poslaním bol Ethan, milovať Ethana, a ja som ho naplnil najlepšie, ako som vedel. Bol som dobrý pes.

Psia cesta je voľné pokračovanie príbehu verného psieho kamaráta z Cameronovho bestsellera Psie poslanie, ktorý v roku 2017 sfilmoval režisér Lasse Hallstrom pod názvom Psia duša. Milovníkov štvornohých miláčikov po celom svete dostal dojímavý príbeh najlepšieho priateľa človeka a preto aj druhý diel zaručene poteší všetkých fanúšikov neochvejnej vernosti a lásky, ktorá zdoláva všetky prekážky.

Helena Lopes (Pexels)

Samuel Bjork: Chlapec vo svetle reflektorov

Krimi sme začali, krimi aj skončíme. Len si to predstavte - sú Vianoce. Starší muž šoféruje auto cez Škandinávske vrchy. Zrazu si všimne, ako sa v tme pred ním čosi črtá. Len-len stihne pribrzdiť a zastaviť. V snehových jazykoch stojí malý chlapec. Má modré pery a na hlave nasadené jelenie parohy. Ako to súvisí s prípadom, čo sa odohrá o 14 rokov neskôr? Vyberte si túto knihu, keď vám na rozpálenej pláži zopár zimomriavok padne vhod.

Ak si na dovolenku so sebou zoberiete jeden z našich tipov, je isté, že sa nudiť nebudete. S týmto výberom nám pomohlo vydavateľstvo Ikar. Cestovné poistenie od ČSOB Poisťovne vám pomôže pri akejkoľvek nečakanej situácii v zahraničí a navyše môžete získať 5-eurový poukaz do kníhkupectva Martinus. O drámach si tak na dovolenke budete iba čítať.

 (pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
25. apríl 2024 08:22