StoryEditor

5 tipov, ako si užiť letné prázdniny v Petržalke

08.08.2019, 00:00
Ešte polovica letných prázdnin – veríme, že tá lepšia – ostáva pred nami. Ak ste z Petržalky a dochádzajú vám nápady, ako vyplniť svojim ratolestiam prázdninové dni, nemusíte chodiť ďaleko. Vedeli ste, že táto mestská štvrť ponúka viac zábavy, než kedykoľvek predtým?

Exotika uprostred panelákov  

Slnko odrážajúce sa od hladiny, žblnkot vody, koncertné árie domácej fauny. Teraz nehovoríme o super exotickej dovolenke, ale o obľúbenom spote všetkých Petržalčanov – Veľkom Draždiaku. Areál jazera a prírodného kúpaliska v jednom ponúka zábavných aktivít pre dospelých aj deti viac ako dosť. Vyskúšať si môžete preteky na šliapadlách, zahrať si karty na deke, deti sa môžu vyšantiť na preliezačkách. Užijete si aj pohľad na kačky a labute, ktorých je na jazere neúrekom.

Bunkre v Petržalke

Možno majú deti prázdniny. To však neznamená, že počas dvojmesačného oddychu nemôžu nasať nové vedomosti. Vojenské bunkre sú skrytým petržalským pokladom. V mestskej časti sa ich nachádza hneď niekoľko, napríklad na Kopčianskej ulici v Petržalke. Ten funguje ako vojenské múzeum. Počas otváracích hodín sa tu môžete dozvedieť niečo o dejinách československej a slovenskej armády. Vojenský areál je ideálnym miestom na piknik, takže si so sebou pokojne pribaľte deku a menšie občerstvenie.

Zábava v Leone

Len minulý rok sa v novopostavenej štvrti Slnečnice otvorilo LEON Jungle park a už k nemu pribudol mladší súrodenec – LEON JOY. Pod jednou strechou v ňom nájdete Tanečné centrum Natálie GlosikovejCentrum plávania aj Trampolínový park s jedinečnou Ninja arénou a Tvorivé dielne. Ak by ste počas šantenia s deťmi vyhladli, vo vlastnej kuchyni vám pripravia skvelé polievky, výživnú pšenovú kašu, ale aj mäsko, cestoviny a pre tých väčších chutný hamburger.

Športovanie na hrádzi

Ak sa vám toto leto ešte nepodarilo vytiahnuť bicykle, kolieskové korčule alebo kolobežky z útrob pivnice, rýchlo to napravte. Dunajská hrádza je tým miestom, ktoré môžu Petržalčanom obyvatelia ostatných mestských častí potichu závidieť.  Počas prázdninových dní či cez víkend tu nájdete mladých aj starších bežať s vetrom o preteky. Po poctivej hodinke predvádzania akrobatických kúskov na korčuliach či oduševnenom šliapaní do pedálov chutí zmrzlina a vychladená limonáda z lokálneho bufetu o poznanie lepšie.

Leto s knihami

Vydať sa na dobrodružnú cestu príbehov a neopustiť pritom svoje obľúbené sídlisko? Ide to a veľmi jednoducho. Vezmite svoje deti do Petržalskej knižnice. Aj toto leto si pre najmenších pripravila bohatý program. Chýbať nebudú open air knižnica na Tyršovom nábreží, burza kníh alebo divadelné predstavenia pre malých divákov. Dobrý dôvod vymeniť na pár hodín mobily a tablety za knižky, čo poviete?

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
27. apríl 2024 04:18