StoryEditor

Konferencia Energy Manifest otvorí diskusiu o dôležitosti výroby batérií v Európe a na Slovensku

09.10.2019, 00:00
Vďaka priemernému 23 % ročnému nárastu globálneho trhu s elektromobilmi sa v Európe predpokladá aj nárast trhu s batériovými technológiami.

Vývoj batérií smeruje k vyššej energetickej hustote, ale aj k rýchlejšiemu nabíjaniu, nižšiemu riziku využitia a vyššej kvalite. Je dôležité, aby v Európe vznikli nové továrne na výrobu batérií, čím sa zníži jej závislosť na ázijských výrobcoch.

Na jednodňovej medzinárodnej konferencii Energy Manifest v Bratislave sa stretnú poprední odborníci batériových technológií, ktorí budú diskutovať o prístupe k surovinám, výskume a vývoji v tejto oblasti, ako aj o dôležitosti výroby batérií v Európe.

Jedným z hlavných spíkrov konferencie Energy Manifest bude generálny riaditeľ a zakladateľ poľskej asociácie alternatívnych palív Maciej Mazur.

 „Hlavným cieľom batériového priemyslu v Európe je znížiť našu závislosť na ázijských výrobcoch batérií. Riešením je budovanie vlastných výrobných kapacít na batérie v strednej Európe, odkiaľ by mohol byť zásobovaný rastúci trh s elektrickými autami.“

Maciej Mazur je podnikateľ s dlhoročnými skúsenosťami v energetickom sektore. Od roku 2012 pracuje v priemysle alternatívnych palív, najmä v odvetviach elektronickej mobility a zemného plynu. Pracoval okrem iného na realizácii poľských najväčších infraštruktúrnych projektov a bol poradcom spoločností z oblasti palivového, automobilového, finančného a FMCG sektora. Vyštudoval medzinárodné vzťahy na Fakulte medzinárodného obchodu na univerzite vo Varšave. Je držiteľom diplomu MBA. V súčasnosti pracuje na doktoráte z ekonómie. Je autorom mnohých publikácií v oblasti energetiky a verejnej komunikácie. Ako spíker sa zúčastnil mnohých konferencií a diskusií.

Nenechajte si ujsť jeho diskusný príspevok na konferencii Energy Manifest o možných riešeniach v energetickom sektore a kúpte si vstupenku čo najskôr. Viac informácií získate na www.energymanifest.com alebo na Facebooku: https://www.facebook.com/energymanifest/.

Konferenciu Energy Manifest organizuje Slovenská batériová aliancia (SBaA), záujmové združenie právnických osôb, ktoré rozvíja konkurencieschopný batériový ekosystém od výskumu, výroby až po recykláciu na Slovensku.

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
26. apríl 2024 10:33