StoryEditor

Marián Smik: Slovensko chce rozvíjať konkurencieschopný batériový ekosystém

11.10.2019, 00:00
Podľa niektorých predpovedí by v Európe na pokrytie dopytu EÚ od roku 2025 mohol vzniknúť trh s batériami v hodnote až 250 miliárd eur ročne.

Avšak vytvoriť konkurencieschopnú a udržateľnú priemyselnú výrobu batérií v Európe je náročná a neodkladná úloha. Aj preto v tomto roku vznikla Slovenská batériová aliancia (SBaA), ktorá združuje deväť subjektov s ambíciou rozvoja batériového ekosystému na Slovensku.

Medzi priority SBaA, patrí podpora výskumno-vývojových projektov a uplatňovanie inovácií v oblasti elektromobility, uskladňovania energie a vodíkových systémov. SBaA organizáciou medzinárodnej konferencie Energy Manifest, ktorá sa uskutoční 5. novembra 2019, začala napĺňať svoje poslanie v oblasti spolupráce s expertnými tímami.

Predseda SBaA, spoluzakladateľ a výkonný riaditeľ skupiny AEN, Marián Smik, bude hlavným hostiteľom medzinárodnej konferencie a diskusie Energy Manifest v Bratislave. Skupina AEN Group je aktívna najmä v oblasti výroby energie, obchodu s elektrickou energiou, zemného plynu a LPG a výroby tepla. Na energetickom trhu pôsobí už 18 rokov a teraz vlastní viac ako 11 spoločností.

 „Slovensko vzhľadom na svoju geografickú polohu a postavenie v oblasti výroby automobilov na obyvateľa bude významným hráčom na trhu s batériovými technológiami. Som rád, že viaceré firmy a inštitúcie na Slovensku pochopili naše šance podieľať sa na rýchlo rozvíjajúcom trhu s batériami. Verím, že aj konferencia Energy Manifest prispeje k dynamickému rozvoju batériového ekosystému na Slovensku.“    

Nenechajte si ujsť jeho diskusný príspevok na konferencii Energy Manifest o možných riešeniach v energetickom sektore a kúpte si vstupenku čo najskôr. Viac informácií získate na www.energymanifest.com alebo na Facebooku: https://www.facebook.com/energymanifest/.

Konferenciu Energy Manifest (5. novembra 2019) organizuje Slovenská batériová aliancia (SBaA), záujmové združenie právnických osôb, ktoré rozvíja konkurencieschopný batériový ekosystém od výskumu, výroby až po recykláciu na Slovensku.

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
26. apríl 2024 11:34